avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expertiza contabila

Din raportul unei expertize contabile reiese ca soldul final al casei este pe minus cu mult fata de realitate.Din cate inteleg eu casiera a facut plati mai multe decat incasari . In doua locuri din raportul de expertiza arata ca suma totala a incasarilor in numerar este foarte apropiata de totalul care reiese din suma chitantelor , dar in calculul soldului final vine cu o suma mult mai mica. Exista vreun motiv pentru care ar putea sa foloseasca o alta suma decat cea care reiese din insumarea valorilor inscrise in chitantele existente si inregistrate ca atare in registrul de casa?
Cel mai recent răspuns: yoko49 , utilizator 13:55, 16 Decembrie 2014
Si eu consider ca trebuia sa foloseasca suma : 334065.87

Solicitati de la dansul lamuriri. Poate este vorba de o eroare materiala.
Am incercat , dar persoana in cauza nu este dispusa sa-mi dea lamuriri si banuiesc ca este din cauza faptului ca avand aceasta greseala la inceputul raportului celellate solduri au fost denaturate pentru ca alfel nu putea sa obtina egalitatea dintre activ si pasiv :(
Va multumesc pentru timpul acordat !
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
yoko49, utilizator
Este posibil totui sa va dea lamuriri. Mai faceti o incercare. Comunicati-i ca ori va lamureste si in caz ca a aparut vreo eroare are posibilitatea sa o indrepte (sa faca o rectificare ) ori solicitati o contraexpertiza si se ajunge in acelasi punct cu specificatia ca o sa solicitati daune si mergeti si la CECCAR.

Prima varianta este amiabila iar a doua varianta este ca o masura de protectie pe care considerati sa o luati.
Daca nu vrea sa relationeze, cereti contraexpertiza . Totusi care a fost obiectul expertizei ... Daca nu dati yoate elementele nu va putem ajuta...
Care sunt datele din contabilitate ? Ce chitante nu a luat in calcul, ce reprezinta ?

Alte discuții în legătură

Penalități asociație de proprietari silviu_n silviu_n Într-un raport de expertiză contabilă judiciară pentru stabilirea sumelor datorate de un proprietar restanțier, expertul plafonează penalitățile ... (vezi toată discuția)
Predare casa dida5801 dida5801 Buna ziua, as dori ca cineva sa ma sfatuiasca in urmatoarea problema: casierul/administratorul unei As de propietari la intocmirea borderoului din perioada ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)