avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expertiza contabila

Din raportul unei expertize contabile reiese ca soldul final al casei este pe minus cu mult fata de realitate.Din cate inteleg eu casiera a facut plati mai multe decat incasari . In doua locuri din raportul de expertiza arata ca suma totala a incasarilor in numerar este foarte apropiata de totalul care reiese din suma chitantelor , dar in calculul soldului final vine cu o suma mult mai mica. Exista vreun motiv pentru care ar putea sa foloseasca o alta suma decat cea care reiese din insumarea valorilor inscrise in chitantele existente si inregistrate ca atare in registrul de casa?
Cel mai recent răspuns: yoko49 , utilizator 13:55, 16 Decembrie 2014
Este vorba despre o expertiza la o asoc de prop. Eu sunt administrator si m-am ocupat de calculul listelor. Incasarile se fac de catre o casiera iar chitantele sunt conform listelor de plata semnate de mine ,presedinte si cenzor, verificate de mine la fiecare sfarsit de luna. Expertiza a fost ceruta de dl presedinte in urma unui conflict intre mine si dansul(asta a dus si la demiterea mea din functia de administrator).Expertul contabil este un domn mai in varsta prieten cu dl presedinte.Raportul contine multe erori dar aceasta mi se pare cea mai importanta , care a dat peste cap toate calculele. Sunt doua locuri (pagini) in care apare ca totalul incasarilor este de 334 mii lei(aproximativ) si totalul platilor este de 335 mii lei .
O alta eroare este soldul contului de la banca. Conform extrasului de cont de la data respectiva(sfarsitul perioadei expertizata)este de 28.886 lei. In raportul de expertiza apare ca ar fi trebuit ca soldul contului sa fie de 26.886 lei. Adica mai putin cu 2000 lei.
La prima vedere cred ca nu a luat in calcul comisioanele retinute de banca si nici sumele virate de proprietari direct in cont pentru achitarea cotelor de intretinere.Totusi prea e rotunda suma.
O alta greseala observata de mine este un contract cu politia in care A.P primeste 30 lei/an cv energiei electrice consumata de o camera de luat vederi montata pe bloc. Dl expert a inteles ca este vb de 30 lei /luna si ca acesti bani (30lei*12 luni) au ajuns in ''bugetul de nevoi personale al p.f.''
Am sa incerc sa iau legatura cu acest domn expert in ideea ca sunt doar erori de calcul.
Din punctul meu de vedere tot raportul trebuie refacut.
gigi47 a scris:

Care sunt datele din contabilitate ? Ce chitante nu a luat in calcul, ce reprezinta ?

Toate sumele enumerate in mesajele mele sunt luate din raportul de expertiza si nicaieri nu apare ca nu au fost luate in calcul anumite chitante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalități asociație de proprietari silviu_n silviu_n Într-un raport de expertiză contabilă judiciară pentru stabilirea sumelor datorate de un proprietar restanțier, expertul plafonează penalitățile ... (vezi toată discuția)
Predare casa dida5801 dida5801 Buna ziua, as dori ca cineva sa ma sfatuiasca in urmatoarea problema: casierul/administratorul unei As de propietari la intocmirea borderoului din perioada ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)