avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatoriu preavizul in acest caz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatoriu preavizul in acest caz?

Buna ziua. Am semnat un contract de munca cu norma de 4 ore. Mi s-a spus ca voi primi salariul net de x lei+ comision din vanzari. Dupa ce am semnat contractul, mi s-a completat faptul ca voi primi cei x lei doar daca fac minim 3 contracte de vanzari. Daca nu ating suma celor trei contracte, primesc doar 25% comision din valoarea lor. In acest caz, in caz de demisie, sunt obligata sa fac preavizul de 20 de zile precizat in contract? Tin sa precizez ca nu lucrez doar 4 ore pe zi, ci 7-8, si in contract scrie ca in caz de demisie trebuie sa platesc despagubiri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 6 Ianuarie 2015
In c.i.m. este specificata durata timpului de munca de 4 ore/zi. Pana acum stateam 6-7 ore, iar in aceasta saptamana ne-a anuntat ca programul o sa fie de 8 ore/zi (fara sa se modifice acest program in c.i.m). Am ripostat, spunand ca eu sunt angajata cu 4 ore/zi, iar raspunsul a fost: "programul este la fel pentru toata lumea"

In contract cred ca scrie doar ora de incepere a programului de munca... cand voi ajunge acasa trebuie sa il studiez din nou.

Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu are nicio legatura ora de incepere a programului de munca , ci durata acestuia.

Daca in c.i.m. este prevazut 4 ore/zi ca durata a timpului de munca, atunci aceasta este timpul de munca si in preaviz.
Maine voi prezenta demisia angajatorului. Sper doar sa nu spuna sa stau 8 ore/zi in preaviz. Multumesc mult pentru ajutor
Chiar daca spune asa ceva , ii explicati ca nu aveti cum sa stati 8 ore/zi cand in c.i.m. aveti trecut 4 ore/zi.

Daca insista , ii puteti spune ca v-ati interesat la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore se lucreaza in preavizul de demisie? Claudiagh Claudiagh Buna ziua, Am si eu o rugaminte: am inteles ca in codul muncii se regaseste un articol in care scrie ca in timpul preavizului de demisie angajatul are ... (vezi toată discuția)
Preaviz la demisie adryyanbb adryyanbb Lucrez in baza unui contract de munca la 4 ore. Daca imi dau demisia...trebuie sa stau in preaviz? Daca da...cate ore? (vezi toată discuția)
Preaviz Roxa0 Roxa0 Buna seara, In cazul demisiei este posibil sa nu merg la serviciu in perioada de preaviz? Sau daca merg, pot sa merg la program mai scurt? Ce spune ... (vezi toată discuția)