avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen primire decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen primire decizie concediere

Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09?
Cel mai recent răspuns: Lary_13 , utilizator 16:43, 15 Iunie 2009
Concediu fara plata va afecteaza la stabilirea stagiului de cotizare care se ia in calcul la pensie, la stabilirea zilelor de CO pe care le aveti de luat pentru perioada lucrata.

La ITM depuneti o sesizare pentru refuzul angajatorului de a va plati CO neefectuat, salariile compensatorii, perioada de preaviz etc.
Puteti depune , in paralel, prin internet o sesizare si la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului - avand in vedere relatia dintre patron si directorul ITM-ului. Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: petitii@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451
Multumesc pentru raspuns. Are vreun rost sa mai trec si pe la sediul firmei sa solicit fisa ce lichidare si decizia de concediere sau sa o trimit prin posta cu confirmare de primire?
Incercati saaveti o discutie si cu societatea , poate se rezolva pe cale amiabila .
Daca nu , trimiteti cererea prin posta cu confirmare de primire . Practic nu stiu de ce trebuie sa cereti D-voastra nota de lichidare ; intocmirea si eliberarea ei este de competenta angajatorului si nu se elibereaza la cerere , intocmirea ei avand caracter obligatoriu.
In sesizarea adresata ITM -ului si Inspectiei Muncii precizati ca ati incetat raporturile de munca cu unitatea la data ....., si pana in momentul intocmirii prezentei sesizari nu ati intrat in posesia urmatoarelor documente ( si faceti enumerarea ) . Nu uitati sa le precizati ca nu a fost achitat concediul de odihna restant si salariile compensatorii. Ar fi bine sa si spuneti in petitia adresata inspectiei muncii ca datorita gradului de rudenie dintre directorul ITM Vaslui si fostul angajator , ati preferat sa trimiteti sesizarea si la D-lor . ( fie vb intre noi , ei o trimit tot la Vaslui spre solutionare dar macar facand aceasta mentiune aveti garantia ca se vor uita de 2 ori pe raspunsul pe care il primesc din teritoriu )
Cu cei de la societate vorbesc mereu la telefon, dar mi-au spus ca din cati au concediat pana acum nimeni nu le-a cerut ce vreau eu, adica sa-mi inchee CIM cf legii si sa-mi dea ce mi se cuvine. Voiam sa trec si pe la firma sa mai las o cerere, am trimis adresa prin posta luna trecuta. Nu are cum sa se obtin cele 2 salarii pe cale amiabila, deabia mi-au terminat de achitat salariul pt aprilie. M-am saturat sa stau acasa si sa dau telefoane sa tot intreb de bani, iar ei sa-mi dea cu "taraita"., cand si cat au ei chef.Banii nu ar trebui sa ii primesc toti odata? Va rog sa-mi spuneti mai detaliat despre petitia catre Inspectia Muncii.


SESIZARE

Subsemnatul(a)______________________________________ identificat(ă) cu buletin /carte de identitate seria_____ nr.____________, CNP [__]__]__]__]__]__]__]__]__]__]__]__]__], vârsta ____ani, domiciliat(ă) în jud. _______________ loc. ___________________ str._______________________ nr. ___ bl._______ sc._______ et.____ ap._______ angajat(ă)/fost(ă) angajat(ă) în perioada _______________-______________ la S.C. ______________________________ S.R.L./S.A. cu sediul în loc. _________str.__________________ nr.____ bl._____ reprezentată prin _______________________________________; la firmă nr. de telefon_______________.

Punct de lucru :___________________________________________________________________________________________________

Puncte de reper ale situării în spaţiu al sediului de firmă sau al punctului de lucru ______________________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________ .

Număr de telefon la care pot fi contactat(ă) pentru informaţii suplimentare _________________________________ :

Prin prezenta vă relatez următoarele :

incepand cu data de .............. am fost angajat al sc ..................................., in baza contractului individual de munca semnat cu societatea. la data de ..................................., am fost concediat conf art ......................, prin decizia de incetare .................... Drepturile salariale cuvenite pentru perioada ....................., compensarea concediului de odihna neefectuat in numar de ........... zile precum si salariile compensatorii nu mi-au fost achitate pana in prezent .Desi am facut numeroase demersuri catre societate pe care le dovedesc prin cererile anexate , nu am reusit sa intru in posesia notei de lichidare si nici a drepturilor mai sus mentionate , drept pentru care va rog sa faceti demersurile necesare astfel incat drepturile sa imi fie respectate . Adresez aceasta sesizare si Inspectiei muncii deoarece intre administratorul fostei societati angajatoare si directorul inspectoratului teritorial de munca Vaslui exista un grad de rudenie , ceea ce ma face sa cred ca o sesizare la ITM Vaslui nu va solutiona in intregime problemele ridicate in prezenta sesizare .


Data : _____________ Semnătura :_________________


evident ca la cele schitate de mine , puteti adauga si altele ; in fond D-voastra stiti care este situatia in mod real .

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul concedierii colective madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma noastra tocmai a facut o concediere colectiva(aceasta concediere a vizat toti salariatii). Vreau sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nesemnata ContSters137044 ContSters137044 Buna ziua, Am si eu o intrebare usor retroactiva sa zic asa,daca societatea nu ne-a prezentat nici o decizie de concediere (colectiva)cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca- desfiintare societate ContSters47405 ContSters47405 Buna ziua, O societate emite o decizie de incetare a contractului de munca conf. art. 65 (1 Codul Muncii fara a acorda preaviz angajatului, si nici plati ... (vezi toată discuția)