avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... HIDROIZOLATIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

HIDROIZOLATIE

In urma cu 3 ani am reparat hidroizolatia blocului pe banii mei asociatia nu a suportat nimic si acum sunt chemata in judecata pentru penalizarile pe care nu le-am platit ( mentionez ca din momentul acela nu am mai platit cheltuielile ,asociatia mi-a tot calculat penalizari ) acum cheltuielile sunt platite dar nu si penalizarile , ce sanse am in instanta tinand cont de faptul ca am bonurile fiscale cu care am cumparat materialele si ce demersuri ar trebui sa fac in acest sens.In situatia mea se mai afla si alte persoane.Multumesc
Cel mai recent răspuns: sorin888 , utilizator 11:22, 25 Februarie 2019
Ai dreptate Thran dar are o mica șansa dacă nu sa împlinit termenul de 3 ani.

Art. 2517

Termenul general de 3 ani

Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.
Eu nu pot decat sa ii urez succes, dar......nu cred ca se poate.
Multumesc tututror pentru raspuns,dar tin sa va precizez ca nu erau niste fisuri pe unde curgea apa pur si simplu mi-a fost decopertata izolatia in urma unei furtuni, deci ploua in casa ca si afara m-am uitat pe hartii in iunie 2011 s-a intamplat iar eu in luna august 2011 mi-am reparat izolatia ( in 2010 am renovat si tot apartamentul ), va dati seama ce insemna un proces dureaza cativa ani in care eu ce faceam stateam cu casa in apa ,nu se poate.Am avut si asigurare de locuinta si mi s-a spus se le duc de la meteo hartie ca in noaptea aceea a fost intr-adevar asa puternic vantul incat mi-a spulberat izolatia si ca ei oricum ma despagubesc doar cota parte ce-mi revine mie,asta e pe viitor voi sti cu siguranta ce am de facut.Dar acum am alta nelamurire: onorariul avocatului asociatiei ne este imputat tot noua acestor persoane care suntem chemate in instanta nu inteleg eu platesc avocat ca sa ma apere sau platesc avocat care sa reprezinte cealalta parte.Nu stiu daca e legal asa ceva,pentru ca eu oricum v-a trebui sa-mi iau avocat pe care v-a trebui sa-l platesc tot eu.Mi s-ar parea corect (nu stiu exact legea) ca aceste sume sa se imparta tututror proprietarilor inclusiv noua in cota parte.Multumesc
Onorariul avocatului se plateste acum (s-a platit probabil) din casieria asociatiei. In baza contractului de asistenta juridica si a chitantei avocatului, asociatia va solicita instantei ca aceste cheltuieli de judecata sa fie suportate de dumneavoastra, cel chemat in judecata ca debitor.
Instanta poate hotari ca aceste cheltuieli (total ori partial prin cenzuraea onorariului) sa fie suportata de dumneavoastra sau nu.
da, in cazul in care castiga asociatia stiu asa e suntem obligati la plata cheltuielilor de judecata , dar nu mi se pare corect sa-mi treaca acum pe lista de la intretinere si probabil calculeaza si penalizari dupa ei pentru ca nu le platesc decat dupa ce se termina procesul,daca sa zicem castig eu (prin absurd) cine ma despagubeste?

Alte discuții în legătură

Proces pe rol seceleanugina seceleanugina Buna ziua, Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)
Cine plateste costurile legate de reparatia acoperisului pentru apartamentele situate la ultimul nivel busuioct busuioct In calitate de nou proprietar al unui apartament situat la ultimul nivel, am avut surpriza ca la preluarea sa de la vechiul proprietar sa constat ca tavanele ... (vezi toată discuția)
Penalitati la penalitati BanicaI BanicaI Intr-o postare anterioara am reletat despre un proces pe care il vem cu asociatia, pe rol. Inainte de prima infatisare am platit toate datoriile, mai putin ... (vezi toată discuția)