avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura in lei - client UE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura in lei - client UE



Buna ziua ,


Daca sunt neplatitor de TVA , pot factura o factura catre un client din UE care este platitor de TVA ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:33, 11 Februarie 2015
Daca doriti sa faceti operatiuni intracomunitare trebuie sa va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari inainte de a factura.
De ce ?
conform art . 158 alin 8 nu trebuie :(8) Nu pot fi inscrise in Registrul operatorilor intracomunitari:
a) persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1;


eu sunt SRL neplatitor de TVA pentru ca nu ma inscriu nici la plafonul 35.000 euro pt art 153 si nici la plafonul 10.000 euro pentru art 153 ^1.

Cititi cu atentie articolele 153 si art 153`1
Le-am citit dar nu imi dau seama :) , nu pot procesa atatea date .
nici eu nu am depasit plafonul de 35.000 dar m-am inscris in ROI, dupa care am facturat fara tva (taxare inversa ) catre cei care transmit un cod valid de tva . livram produs finit .

Alte discuții în legătură

Tva deductibil intracomunitar Campean79 Campean79 Buna ziua. Referitor la tva deductibil intracomunitar. Cum se plateste ?? Mai exact. Daca cumpar din Germainia o masina care e 10000 eur + 1900 eur TVA, si ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)