Imi permit sa pun o intrebare la urmatoarea speta:
In baza legii 10/2001 o persoana indreptatita a initiat o actiune de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vanzare-cumparare pe Legea 112/1995 si in subsidiar a solicitat si anularea contractului de vanzare-cumparare.
Instanta a admis primul capat de actiune privind constatarea, dar a respins cererea de anulare.
Ce se intelege din sentinta, ca constatarea nulitatii absolute include si anularea contractului?
Practic care mai este diferenta fata de o actiune in constatare pe art. 111 C.p.c.?
Proprietar din Germania -persoana care a detinut imobilul inainte de nationalizare
Proprietar actual- persoanele care in urma contractului de promisiune de vanzare -cumparare ,au primit imobilul si acum sunt trecuti in CF ca si detinatori ai acestuia
Batrana are mostenitori ,a lasat chiar testament in care mentiona ca imobilul in cauza este lasat lor mostenire,dar a avut loc un proces si a fost respins testamentul ,castig danduse personelor care aveau contractul de promisiune vazare-cumparare .
Din pacate nu stiu cine este trecut la fisc ,dar din cate stiu platesc impozit pe respectivul imobil actualii prprietari .
Din pacate, datele furnizate de dv. sunt neclare.
Exista un singur proprietar, nu al de-a fost, al de vrea posesie etc.
Cel din Germania, daca nu a facut cerere, sanatate si drum bun!
Propietare actuale nu sunt persoanele care au primit imobilul, decat daca nu ne-ati spus complet ce anume s-a intamplat in acel dosar de constatare a nulitatii testamentului...
De platit impozitul il pot plati si eu, n-ar fi prima data cand platesc pentru altul. Nu are importanta cine achita.
Nu inteleg exact ce doriti sa va spunem, cred ca problema e mult mai clara decat pare, insa nu pot da pareri pe ce cred eu ca e...