In 2009 am luat un credit cu ipoteca in franci elvetieni de la o banca, insa s-a intamplat toata mizeria asta si am ajuns sa platesc dublu fata de 2009.
Intre timp din banii primiti am construit o casa langa casa veche, ce apare pe acel CF. A venit banca si mi-a zis ca trebuie ipotecata si acea casa noua, adica sa fie introdus in contractul de ipoteca. Astfel am ajuns ca ambele imobile sa fie ipotecate. Bineinteles ca e si asta o problema dar problema cea mare este ca platesc o suma dubla fata de 2009.
Ieri m-a contactat banca cica sa semnez un acord cum ca ei ma ajuta prin faptul ca diminueaza cu 1,5% dobanda pe 3 luni, e un ajutor de urgenta pentru cei ce accepta. Acum am auzit de la mai multi ca nu e bine sa semnez acest act pentru ca in viitor nu voi mai avea dreptul sa cer diminuarea ratei.
M-am gandit si la posibilitatea de a merge in instanta pentru reducerea ratei dobanzii la suma din 2009. Nu stiu ce sa fac.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Cat ati luat? Care e diferenta, in lei, a scaderii cu 1,5% a dobanzii, lunar si cat va ajuta pe dv. aceasta scadere de dobanda?
Este dispusa banca sa va trimita actul spre analiza inainte de a fi semnat?
Ati fost la un avocat cu contractul initial de credit ca sa verificati daca, in afara de cursul dezavantajos, mai aveti si alte elemente abuzive dezavantajoase in respectivul contract?
La cursul istorioc slabe sanse de transformat creditul; doar in instaanta, cu ceva noroc si o perioada scurta de timp.