avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari data in judecata pentru plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari data in judecata pentru plata partiala reabilitare

buna ziua,

Sunt presedintele unei asociatii de propietari si ma confrunt cu urmatoarea problema.
In urma deciziei adunarii generale ale asociatiei ne-am inscris ca asociatie la programul de reabilitare termica a blocului la cei de la primarie desi 5 proprietari nu au fost de acord(decizia a fost luata de majoritate). Dosarul a fost admis, s-a inceput lucrarile de reabilitare, s-au terminat, a venit factura iar cei 5 locatari nu vor sa ne dea banii. Primaria ne-a dat termen de 15 zile in care sa achitam factura altfel ne ameninta ca ne da in judecata ei sau firma care a facut lucrarile. SCa presedinte am decis sa ii dau in judecata pe cei 5 insa procesul va dura si nu stiu cum vom putea recupera banii. Ceilalti nu vor sa puna bani in locul lor.Noi vom fi dati in judecata si cu siguranta primaria cu acea firma vor castiga insa ce doresc eu sa va intreb este urmatorul lucru: in acest caz, pana recuperam banii de la cei 5 (daca ii recuperam vreodata), cei din conducere trebuie sa plateasca acei bani in urma procesului cu primaria?
Presedintele trebuie sa scoata banii din buzunar pt ca e reprezentantul care semneaza in numele asociatiei? MA pot trezi ca mi se vinde casa sau mi se retine din salar?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:42, 27 Ianuarie 2015
Deobicei se blocheaza conturile asociatiei. Asociatia va fi data in judecata, nu persoanele fizice.

Intelept ar fi ca ceilalti proprietari sa puna bani si apoi sa-i recuperati in instanta de la cei 5.
Daca nu veti face asa, va veti ingreuna activitatea pentru ca va trebui sa lucrati numai cu banii cash, nu va veti mai putea apropia de contul din banca....
cospreda a scris:
Primaria ne-a dat termen de 15 zile in care sa achitam factura altfel ne ameninta ca ne da in judecata ei sau firma care a facut lucrarile. SCa presedinte am decis sa ii dau in judecata pe cei 5 insa..

Este dreptul lor sa actioneze asociatia de proprietari in judecata. Dar asociatia nu trebuie sa astepte amenintarile primariei ci trebuie sa-i actioneze cat mai repede pe restantieri in judecata.
Presupun ca cei ce nu au achitat lucrarea figureaza cu restante pe listele de plata, li se calculeaza penalizari... Asociatia trebuie sa-i notifice, sa instituie privilegiu imobiliar pe acele apartamente si sa-i actioneze in judecata.
Daca primaria sau executantul va actioneaza in instanta, o sa va prezentati si o sa solicitati instantei sa conexeze acest dosar cu cele deschise de asociatie impotriva restantierilor ori acestia sa fie chemati in garantie in dosarul deschis de primarie.


inteleg. Cei 5 au impresia ca daca nu platesc primaria va incerca sa recupereze de banii in prima faza de la la cei din conducere pentru ca ei au semnat contractele de reabilitare ca reprezentanti ai asociatiei, in special presedintele de bloc. Nu mi s-ar parea corect acest lucru.
Actionati restantierii in judecata ca sa nu mai traiasca cu impresii ci cu certitudinea ca datoriile trebuiesc platite.
Daca adunarea generala a aprobat cu majoritatea membrilor anveloparea, cei cinci , conform statutului si L230 sunt obligati sa respecte hotararea luata .
Deci sunt obligati sa plateasca cota care le revine.
Procedati asa cum v-au sfatuit si ceilalti, chemati-i in judecata , procedati in paralel la obtinerea privilegiului imobiliar asupra apartamentelor pentru a avea de unde recupera sumele datorate.
Trebuie sa inteleaga toti membrii asociatiei ca , asa cum au drepturi, asa au si obligatii.

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pe imobil in urma cheltuielilor cu reparatiile antisocial charm antisocial charm Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Pentru reparatii la partile comune ale blocului nostru administratorul a zis sa ... (vezi toată discuția)