avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cat dureaza pana se pune in miscare actiunea penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cat dureaza pana se pune in miscare actiunea penala

Cat timp dureaza de cand depun plangere penala la Parchet, pana se incepe urmarirea penala??
Precum si pot face ceva pt urgentare??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 12:25, 20 Februarie 2015
Inteleg, dar, revenind la intrebare... cam in cat timp, sau dupa cat timp, sa ma astept ca suspectul sa fie audiat?
E de capitala importanta sa ma pot raporta la timp, avand in vedere ca consider sa introduc cerere de recuzare sub acest aspect...
La aceasta intrebare doar cine va face audierea va poate raspunde.
Avocatii in general pot urgenta sau incetini ancheta penala dar nici pentru ei nu este usor si trebuie stiut cum sa se actioneze.
Faceti cum v-amnspus anterior.
Ca sa fie audiat in calitate de suspect trebuie asa cum v-am aratat sa se continue urmarirea penala si impotriva lui, banuiesc ca pe dvs asta va intereseaza. Ca sa se intample acest lucru sunt necesare probe din care sa rezulte indicii rezonabile ca a savarsit fapta pentru care s-a inceput urmarirea penala.
Se audiza intai martori, persoana vatamata etc.
Oricum, suspectul/inculpatul are dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal.
Deci eu am dus la Parchet inregistrarea sedintei de judecata, depozitiile scrise ale martorilor, semnate de judecatoare, precum si am explicat clar in ce consta falsul, indicand clar la ce minut si secunda in inregistrarea audio ce a declarat martorul... spre deosebire de ce a fost consemnat in declaratia scrisa.
Apoi am atasat chiar si cererea de indreptare eroare materiala, pe care am intaintat-o in prealabil judecatoarei, pt ca sa dau posibilitatea sa corecteze neconcordantele, in caz ca ar fi fost vb de greseala, si nu de intentia falsului. Insa motivatia prin care mi-a respins cererea sunt complet aiuristice.
Nu stiu daca mai este necesar sau mai pot sa fac ceva suplimentar in aceasta directie!!
Incercati sa va lamuriti daca a fost audiata persoana.
Depuneti o cerere sa studiati dosarul sau sa va comunice daca a fost audiata persoana.
Dar mergeti si sa aflati verbal ca in scris dureaza raspunsul...

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale - durata Just-drept Just-drept De la data de cand se dispune inceperea urmaririi penale si pana la data cand se trimite dosarul in judecata, cat timp dureaza? Prin ce proceduri trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale ! tutu12 tutu12 Printr-o sentinta penala judecatoreasca definitiva s-au desfiintat rezolutiile procurorului si s-a dispus inceperea urmaririi penale , trimitandu-se dosarul la ... (vezi toată discuția)
Comunicarea ordonantei de incepere a urmaririi penale in rem vasilema vasilema Buna ziua, va rog mult sa-mi raspundeti daca trebuia sa mi se comunice si mie ordonanta de incepere de urmarire penala in rem daca am calitatea de suspect in ... (vezi toată discuția)