avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2153 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat nefolosita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat nefolosita

Buna seara,

acum 4 ani am cumparat o casa de marcat ca sa imi pot sustine activitatea comerciala in targuri dar am folosit-o foarte putin, cam un an. De atunci nu am mai folosit-o,activitatea mea comerciala fiind limitata. Va rog sa imi spuneti cum sa procedez, sa renunt la ea, pentru ca in continuare am ales sa imi sustin activitatea numai online, sau, daca o pastrez, o voi folosi doar pentru putinele ocazii cand merg la targuri.
Este o problema ca nu am folosit-o in ultimii 3 ani? Este dificil sa renunt la casa de marcat? Perspectiva unei cheltuieli pe o casa de marcat noua conform noilor legi nu e deloc atractiva pentru un mic comerciant.

Va multumesc!
punctele de lucru sant inchise din 2009 si nu s-a predat memoria fiscala . La momentul respectiv am notificat ANAF pt inchidere pct lucru dar nu am predat memoria fiscala .ce se poate intampla ?
adrianabresug a scris:

punctele de lucru sant inchise din 2009 si nu s-a predat memoria fiscala . La momentul respectiv am notificat ANAF pt inchidere pct lucru dar nu am predat memoria fiscala .ce se poate intampla ?


Nu se poate intampla nimic, si nici nu trebuie sa va complicati inutil.
Pastrati casa fiscala pana cand o sa apara noile modele si nu o sa mai corespunda standardelor.
Nu are rost sa o predati la ANAF pentru ca nu ati radiat firma si niciodata nu puteti sti cand aveti nevoie de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa marcat andrei.ghx andrei.ghx Buna ziua, am radiat un pfa, am predat memoria casei de marcat la ANAF. Legal am voie sa vand casa de marcat pe OLX unei persoane? Poate sa faca ceva ilegal cu ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit si inutilitatea bonurilor fiscale alinamoraru2006 alinamoraru2006 Buna ziua, Am un pfa la norma de venit, neplatitor de tva, cod caen 4776 si as dori sa aflu de ce ma pot amenda organele fiscale pentru neemiterea de bon ... (vezi toată discuția)
Case marcat ContSters240478 ContSters240478 Ce pot face cu casele de marcat vechi ce nu le mai folosesc. Casele de marcat sunt defiscalizate si predate memoriile fiscale. Le pot arunca la un centru de ... (vezi toată discuția)