avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz incredere sau inselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz incredere sau inselatorie

Buna ziua, un an aproape mai tarziu.

Acum mai multi ani am imprumutat pe cineva cu mai multi bani, acea persoana a disparut cativa ani. Am hartii la notar pt imprumut, am prelungiri de termene semnate de el. Nimic insa.
Eu cu respectivul am proces de atragere raspundere administrator, deoarece si cu firma s-a facut ca nu stie ca are si s-au acumulat datorii. I-au fost facute de catre avocat inaintari , nu a raspuns, doar s-a prezentat la procesul cu ANAF si acolo a recunoscut avocatului ca are datorie si la mine si ca sa-l dau in judecata ca el nu are bani de platit.
Cum credeti ca tb sa merg in continuare, abuz de increde sau inselaciune? Mentionez ca si in firma eu am pus cam 15000 de euro din buzunar. Deci intai a luat bani de la mine ca persoana fizica la notar, dupa aceea am imprumutat eu firma dupa care s-a facut nevazut.

Unde as putea sa-l incadrez juridic ca sa am mai multe sanse, macar sa demonstrez ca nu eu am fost cu rea intentie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 11:34, 10 Februarie 2015
Vă rog să nu mă înțelegeți greșit.
Soluții sunt și la noi exact ca și în alte țări ale lumii.

Dacă din 2008 până în 2011 ați făcut o simplă cerere de chemare în judecată, prescripția s-ar fi întrerupt.
De asemena, dacă l-ați convins să semneze el o recunoaștere a datoriei, la fel s-ar fi întrerupt termenul de prescripție și ați mai fi avut la dispoziție încă 3 ani pentru a vă recupera creanța..

Despre faptul că va înșelat este doar o părere subiectivă a D-voastră. Pentru a fi înșelăciune, ar trebui să dovediți că la momentul în care i-ați acordat acel credit a avut intenția de a nu vă mai returna banii, ceea ce cred că nici acum nu sunteți sigură, iar pe de altă parte ar fi imposibil de doveddit.
De cele mai multe ori cei care iau bani împrumut, îi iau cu intenția de a-i returna, dar pe parcurs apar tot felul de „probleme” care le schimbă intenția inițială.

Cel mai optimis sfat pe care vi l-ar putea da cineva acum este să mergeți cu toate actele pe care le aveți la un avocat. Poate s-o găsi ceva pin acele acte de care să vă puteți lega.
Dar nu așteptați pe acest forum vreun răspuns care să vă dea șanse reale de a vă recupera banii, sau de a-l putea speria prin cine știe ce sesizare penală sau plângere pe acel debitor, deoarece un sfat de acest fel nu ar fi unul realist.
Nici eu nu vreau sa ma intelegeti gresit. Eu cred ca traiesc pe alta lume. In lumea mea, un om care are datorii si are si probleme, isi face un plan de plata a datoriilor, raspunde la telefon, da si el 10 lei odata la 3 luni ca sa demonstreze ca e de buna credinta.

Un om de buna credinta in 8 ani de zile ar fi dat macar un buna ziua, nu s-ar fi dus la ANAF cu avocata de mana sa minta ca ma cauta si ca nu ma gaseste(chiar daca in spate sunt e-mailuri in care promitea marea cu sarea) doar sa evite atragerea de raspundere penala...

Am fost la avocat, am facut inaintari, a vazut hartiile, am hartii semnate de el si ca-i de acord sa-mi plateasca penalizarile (scrie el citez:" sunt de acord ca termenul de plata al datoriilor mele catre..x..sa nu se prescrie niciodata, inclusiv toate penalizarile ce decurg din intarziere")

Prescriptia e intrerupta de 3 ori, a recunoscut si la avocat ca stie ca are bani de dat......doar ca nu are( desi acu vreo 3 ani imi cerea un nr de cont ca cica" am vorbit la banca sa-mi retina din salariu 200 de lei lunar sa ti-i virez in cont, mai mult nu pot")

Asta-i "meserias" mare, ascultati-ma ce va spu! Stie exact cum sta cu legile in Romania. V-am spus si sa stiu ca face munca in folosul comunitatii as fi multumita!

Eu am avocat deja, am toate facute, dar dumnealui spune ca trebuie sa sa demonstram reaua lui credinta. Daca dvs spuneti ca un individ ca asta, poate sa-si ia angajamente de genul asta, in mod repetat, fara sa dea 10 lei in 8 ani de zile poate fi considerat bine intentionat, sau ca nu pot dovedi ca el a urmarit sa faca asta.....atunci eu ma duc sa mai iau o pilula de stres ca sa mai pot trece o zi.

V-am spus, nu e de mirare ca sunt atatia tepari!

Un om cu buna credinta nu se comporta asa dupa orice norme vreti dvs sa judecati speta. Si in orice lume as trai eu.
Trebuia sa va consultati cu un avocat inainte de toate aceste demersuri, tepari au fost si o sa fie mereu, important este sa stiti cum sa va protejati impotriva lor, acum, daca omul nu este solvabil nici cu 10 avocati nu mai rezolvati nimic.
Va multumesc tuturor pt raspunsuri, chiar si pt critici. Sunt bine venite, macar sa vada altul si sa nu faca asa ca mine. Credeti-ma ca eu mi-am insusit lectia si am invatat destul de dur ceva din asta.

Interesul meu este (de aceea ma adresez dvs. aici pe forum) sa aflu de la cineva in situatia mea(ma rog...aproximativ) o usita, o portita ca sa demonstrez ca un astfel de individ in toti acesti ani a fost doar rau intentionat.

Sau poate din atatea capete luminate din acest forum..ii sclipeste cuiva o idee, cum as putea eu sa demonstrez...poate stiti cazuri....ma rog..

Ceea ce a fost interesant de cand am inceput( de 2 ani) dansul pe la avocati si tribunal ca a ajuns la al 3-lea avocat, ceilalti 2 de dinainte au renuntat la caz in mod ciudat dupa ce m-am dus la ei cu o monstra din documentele mele. Sa fie asta un semn? Si acum individual a facut amanare pe motiv ca tb sa angajeze aparator.

Va multumesc anticipat!
Crystynika a scris:

Interesul meu este (de aceea ma adresez dvs. aici pe forum) sa aflu de la cineva in situatia mea(ma rog...aproximativ) o usita, o portita ca sa demonstrez ca un astfel de individ in toti acesti ani a fost doar rau intentionat.


Ușița sau portița există, doar că este așa de geu de trecut prin ea în cazul D-voastră, încât niciun profesionist, dacă e cu adevărat bine intenționat, nu-și permite să v-o arate și să vă încurajeze să încercați să intrați prin ea.

„Ușița” ar fi să dovediți că acea persoană a avut la momentul încheierii contractului de împrumut (și nu ulterior) intenția de a nu-și onora obligațiile pe care și le-a asumat prin acesta.

Credeți că puteți asta?
Dacă da, aveți sanse.

Alte discuții în legătură

Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)
Este inselaciune? wap54 wap54 Va scriu in numele unei bune amice care a imprumutat bani de la o persoana particulara, dansa sustine ca a semnat un act de mana, a returnat banii dar persoana ... (vezi toată discuția)