avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului

In cazul concedierii prin desfiintarea postului si nu din vina salariatului, as vrea sa stiu
1)- cand anume este legal sa se desfiinteze sau, mai precis, sa se solicite la ITM de catre firma desfiintarea acestuia (a postului), de asemeni, foarte important, care este legea care stipuleaza acest lucru
2) -daca in perioada preavizului (pana la concediere) in Revisal e legal sa se practice vreo modificare in datele angajatului fata de situatia anterioara aplicarii preavizului, si ce anume e voie sa se modifice si in baza carei legi, iar daca nu, care e legea care nu permite acest lucru si cu ce se sanctioneaza, cine si unde trebuie sa atentioneze pentru aplicarea sanctiunii/masurilor fata de aceasta modificare nepermisa
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelissa , utilizator 08:41, 14 Februarie 2015
Stati linistita ca nu sunt de partea angajatorului sunt un fost angajat ce ma lupt cu aceeasi situatie a dumneavaoastra dar pentru plata orelor suplimentare.Stiu cum este sa fii pus in aceasta situatie.Pe de alta parte decizia de concediere nelegala a salariatului nu o va constata nimeni decat instanta de judecata.Si sa va mai dau in sfat daca ati primit decizia de concediere si se arata ca durata preavizului este de 20 de zile lucratoare(am dat exemplu 20 intrucat nu am de unde sa stiu cate zile de preaviz beneficiati) calculati plus 2 zile intrucat prima si ultima zi nu se pun si de fapt sunt 22. Daca constatati ca in decizia de concediere de la calcularea primei zi si pina la ultima sunt 20 de zile in cap in instanta invocati nulitatea deciziei pentru nerespectarea termenului de preaviz.
Se specifica faptul ca cele 20 de zile lucratoare incep in ziua urmatoare celei in care a fost "inmanat" preavizul. In acest caz cum se numara corect ? Puteti preciza in ce reglementare se vorbeste despre ceea ce spuneti dumneavoastra ?
... Pe de alta parte, am citit undeva ca desfiintarea postului restructurat se solicita de catre angajator catre ITM numai a treia zi dupa primirea deciziei de concediere....

Asa ceva nu a fost si nici nu este reglementat in Codul Muncii.

Puteti sa nu fiti de acord cu ceva spunem , dar atat timp cat raspunsurile sunt argumente si dvs veniti doar cu ce-ati citit pe Internet fara a avea o sustinere legala , nu cred ca mai are rostul postarii unor altor raspunsuri.

Lejeritatea despre care vorbiti este data de o anumita experienta cumulata in activitatea profesionala si in activitatea pe acest Forum.

Retoric vorbind : Dati-ne dvs textul de lege care sustine afirmatiile dvs , avand in vedere ca nu va sunt pe plac raspunsurile primite.

Revenind la topic :

1. pentru calculul termenului de preaviz vedeti art.2553 C.civ.

2. pentru atributiile instantei de judecata - si nu ale ITM-ului - privind legalitatea sau legalitatea deciziei vedeti art.268 C.mun., art.211 lit.a din Legea nr.62/2011 si dispozitiile art.95 C.proc.civ.
As dori totusi sa-i mai raspund putin doamne/domnului cu privere la inmanarea preavizului.
Nu are nici o relavanta ca se va arata in preaviz ca termenul de preaviz va incepe in ziua X si aceasta va fost imanata cu o zi in urma putea sa va inmineze si cu o saptamina in urma.
aceasta fiind de fapt si de drept data la care va incepe sa curga acele 20 de zile aratate in preaviz Prin urmare calculati-va zilele cu prima zi la care se arata in preaviz 20 de zile lucratoare si adaugatile plus 2 asa cum se prevede in art aratat de free lis .Si inca ceva incazul in care ultima zi va fi in zilele de sambata si/sau duminica acesta va expira luni .Șulta bafta.
De asemenea, termenul de preaviz nu incepe sa curga de la o data retroactiva mentionata in instiintare.

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm, art.65 vikipatru vikipatru As avea nevoie de un sfat, va rog! Mi-a fost comunicata instiintarea, ca conform deciziei 100 din data 01/10/2008 postul meu urmeaza a fi desfiintat si ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)