Asa este, dar din aceasta dilema, trebuie sa iesiti cumva.
Sunt convins ca dupa ce situatia o sa se stabilizeze, sa zicem in 3-4 ani, vecinul dvs. pateste ceva asemanator ca si vechiul proprietar al carui apartament l-ati adjudecat si mai are de dat cam 4-5 mii de lei la asociatie. Datoria despre care vorbim in final trebuie achitata la furnizorii de utilitati si servicii.
Daca as. prop. nu achita acea suma, vi se sisteaza la tot blocul, apa-canalul, energ. electrica sau gazul, adica sunt "pedepsiti de-a valma atat debitorii cat si cei care nu au debite; sunt curios care va fi opinia dvs. in acest atunci?
Sigur, partea de legislatie despre care ati amintit in postare:
.... Ipotecile si celelalte sarcini reale,precum si drepturile reale intabulate dupa notarea somatiei in cartea funciara se vor radia din oficiu,potrivit art 508 alin 4 Cproc. civila."
Ce parere aveti, mai ales despre parte ingrosata a textului, asa ca om normal ce sunteti?
Pe cine apara legea de cine?
Eu am o vorba: -
dom'le am gasit un pix pe trotuar; ma uit in drepta, ma uit in stanga, poate gasesc pagubasul si zic, uite mestere, poftim pixul v-a alunecat din parpalac...
Ce vreau sa zic? Ca dvs. ati gasit aceasta oportunitate de a va achizitiona o locuinta prin licitatie. De ce prin licitatie, pentru ca vrei-nu vrei te sa te duci fortat in acea locatie. Bun, este mai convenabil dpdv pret - in mod sigur, dar pe lista de plata v-ati uitat? Ati intrebat pe cineva - este platita asociatia, sunt achitate celelalte datorii - lumina, gaz, impozite, etc.?
Pai nu va puneti aceasta problema pentru ca vine art.508, alin. 4, Cod proc. civila - care va absolva de toate grijile...
Deocamdata, pentru ca aceste cazuri sunt din ce in ce mai multe si cineva se va supara rau de tot pe acest art.508, alin. 4, Cod proc. civila...
...cine le-a facut, adica vechiul proprietar!!!
Este adevarat, insa nimeni nu stie ce a patit saracul om si cum a ajuns sa-si piarda casa. Numai la acest lucru tre' sa va ganditi, apoi faceti si niste socoteli, acolo, cam cat ati platit pentru achizitionarea acestui apartament si cat as fi platit daca l-as fi luat la pretul pietei - chiar in conditiile in care, totusi preturile nu mai sunt ce era odata!