avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii imobil adjudecat la licitatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii imobil adjudecat la licitatie

Buna ziua.In luna decembrie 2014 am cumparat un apartament scos la licitatie publica.am primit actul de adjudecare pe care este trecut urmatorul paragraf:Prezentul act de adjudecare,in baza art 517 C proc. civila,reprezinta titlu de proprietate asupra imobilului adjudecat,in baza sa putandu-se cere inscrierea in cartea funciara.Ipotecile si celelalte sarcini reale,precum si drepturile reale intabulate dupa notarea somatiei in cartea funciara se vor radia din oficiu,potrivit art 508 alin 4 Cproc. civila."La asociatia de proprietari, la curent, la gaz, sunt datorii ale fostului proprietar, toti imi cer sa le achit eu pentru a putea sa intru in legalitate pe numele meu!!In plus cei de la finante mi-au cerut sa achit impozitul de tranzactie, in suma de 2100lei, achitat in numele fostului proprietar de catre mine, pentru a putea intabula apartamentul!!!Este legal cee ce imi cer asociatia, electrica, e-onul? imi pot face ceva daca nu achit aceste datorii?imi pot face contracte noi la gaz si curent?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:04, 4 Februarie 2015
Intrebare retorica: cine credeti ca trebuie sa plateasca acea suma?
cine le-a facut, adica vechiul proprietar!!!
Asa este, dar din aceasta dilema, trebuie sa iesiti cumva.

Sunt convins ca dupa ce situatia o sa se stabilizeze, sa zicem in 3-4 ani, vecinul dvs. pateste ceva asemanator ca si vechiul proprietar al carui apartament l-ati adjudecat si mai are de dat cam 4-5 mii de lei la asociatie. Datoria despre care vorbim in final trebuie achitata la furnizorii de utilitati si servicii.
Daca as. prop. nu achita acea suma, vi se sisteaza la tot blocul, apa-canalul, energ. electrica sau gazul, adica sunt "pedepsiti de-a valma atat debitorii cat si cei care nu au debite; sunt curios care va fi opinia dvs. in acest atunci?

Sigur, partea de legislatie despre care ati amintit in postare:

.... Ipotecile si celelalte sarcini reale,precum si drepturile reale intabulate dupa notarea somatiei in cartea funciara se vor radia din oficiu,potrivit art 508 alin 4 Cproc. civila."

Ce parere aveti, mai ales despre parte ingrosata a textului, asa ca om normal ce sunteti?
Pe cine apara legea de cine?

Eu am o vorba: - dom'le am gasit un pix pe trotuar; ma uit in drepta, ma uit in stanga, poate gasesc pagubasul si zic, uite mestere, poftim pixul v-a alunecat din parpalac...
Ce vreau sa zic? Ca dvs. ati gasit aceasta oportunitate de a va achizitiona o locuinta prin licitatie. De ce prin licitatie, pentru ca vrei-nu vrei te sa te duci fortat in acea locatie. Bun, este mai convenabil dpdv pret - in mod sigur, dar pe lista de plata v-ati uitat? Ati intrebat pe cineva - este platita asociatia, sunt achitate celelalte datorii - lumina, gaz, impozite, etc.?

Pai nu va puneti aceasta problema pentru ca vine art.508, alin. 4, Cod proc. civila - care va absolva de toate grijile...
Deocamdata, pentru ca aceste cazuri sunt din ce in ce mai multe si cineva se va supara rau de tot pe acest art.508, alin. 4, Cod proc. civila...

...cine le-a facut, adica vechiul proprietar!!!

Este adevarat, insa nimeni nu stie ce a patit saracul om si cum a ajuns sa-si piarda casa. Numai la acest lucru tre' sa va ganditi, apoi faceti si niste socoteli, acolo, cam cat ati platit pentru achizitionarea acestui apartament si cat as fi platit daca l-as fi luat la pretul pietei - chiar in conditiile in care, totusi preturile nu mai sunt ce era odata!
ceea ce spuneti dvs nu mi se pare corect deloc: aceste datorii s-au acumulat timp de 3 ani de zile prin penalitati(de trei ani nu a stat nimeni in apartament); de ce in aceasta perioada asociatia nu a dat in judecata fostul proprietar pentru recuperarea datoriei? din comoditate si las' ca vine un fraier si achita datoria!!!de ce daca legea imi da dreptul sa nu ma intereseze de datoriile pe care le-a facut altcineva, sa le achit eu?sa dea in judecata pe vechiul proprietar si sa recupereze de la el,sunt destule mijloace!!!
Este adevarat ce spuneti si dvs., dar ce-am scris eu mai sus, nu este nicio farama de adevar, adica chiar de loc?

M-as bucura sa sustinei de acum inainte asociatia in actiunile de recuperare a debitelor in instanta, pentru ca asa cum ziceti:

...sa dea in judecata pe vechiul proprietar si sa recupereze de la el,sunt destule mijloace!!!

Sa aveti mult succes sa iesiti din aceasta dilema, asa cum am afirmat chiar de la inceput!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)
Santajat de asociatia de proprietari sect 5 bucuresti mihaimitrea mihaimitrea Buna seara! Sunt intr o situatie disperata! Am cumparat o locuinta acum un an prin Adjudecare-Licitatie de la un executor judecatoresc.In urma licitatiei si ... (vezi toată discuția)