avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ref: obligativitate utilizator auto (achizitionat in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ref: obligativitate utilizator auto (achizitionat in sistem de leasing) de a incheia contractele de asigurare strict prin broker-ul/ intermediul firmei de leasing si stipularea acestui lucru in contractul de leasing auto

Buna ziua, avand in vedere ca sunt destul de frecvente cazurile in care, desi detin scrisoare de reprezentare din partea clientului, acesta incheie contractele de asigurare prin broker-ul firmei de leasing in cazurile in care are calitatea de utilizator - sustinand ca asa este stipulat in contractul de leasing, va rog sa imi acordati si punctul dumneavoastra de vedere in aceasta speta.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cătălin Vasiloiu , Consilier juridic 10:52, 6 Februarie 2015
Sunt numeroase situațiile în care apar în contracte clauze abuzive, fie că vorbim despre cele încheiate numai între profesioniști, fie că vorbim de cele încheiate între profesioniști și consumatori.

Pe de altă parte, pentru ca o clauză contractuală sa aibă o componentă ce poate fi considerată abuzivă, este necesar să fie îndeplinite cumulativ două condiții:
- lipsa negocierii clauzei respective
- clauza să creeze un dezechilibru semnificativ între drepturile și obligațiile părților contractante.

Ar fi util să aflăm dacă în speța prezentată utilizatorul are calitatea de persoană fizică sau juridică.
Și care este diferența de preț dintre asigurarea încheiată prin broker și cea încheiată direct? Generează această diferență de preț un real dezechilibru, împovărându-l cu adevărat pe utilizator cu plata acestei sume?
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Cătălin Vasiloiu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificare clauza abuziva in contract de credit leona777 leona777 buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig un proces daca dau in judecata banca ptr un comision de risc de 30 euro/luna. S-au mai castigat astfel de ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive balexe balexe Nu sunt specialist in doemniu, asa ca apelez la bunavointa dvs. M-ar interesa si pe mine daca acest act normativ (Legea 193/2000) se aplica si in cazul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in euro cardase cardase Buna ziua! In anul 2005 am solicitat de la banca un credit in euro pentru a-mi cumpara un apartament. Am primit creditul, cu ipoteca pe apartament. De atunci ... (vezi toată discuția)