avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Examen permis auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Examen permis auto

buna ziua,va rog frumos sa ma ajuta-ti cu o clarificare in legatura cu ultimele modificari ale codului rutier,si aici ma refer la art 116 al OUG 195/2002. in baza art 114 al ord 195/2002 mi-a fost anulat permisul de conducere.in 11.09,2014 s-a judecat apelul la timisoara,s-a respins apelul meu si s-a mentinut sentinta data pe fond,ulterior la data de 20,09,2014 am primit instiintare acasa ca mi-a fost anulat permisul.vrea sa va rog sa ma lamuriti exact cand as putea sa pt permis avand in vedere ca art 116 a fost modificat si prevede ca se poate prezenta la ex dupa 1 an de la decizia def a instantei cel ce a fost condamnat cu suspendare conditionata sub supraveghere,,in vechiul art 116 ara si cel ce era condamnat cu suspendare conditionata a pedepsei.iar in actualul art 116 numai prevede acest tip de condamnare...am fost condamnat l 6 luni cu susp cond a efectuari pedepsei......Va multumesc
Cel mai recent răspuns: almiha , utilizator 10:54, 10 Februarie 2015
Buna ziua!

Legea aplicabila dvs. este legea veche. In consecinta, va trebui sa asteptati termenul de 1 an pentru a putea da de carnet.

Cu stima.
buna ziua domnule/dar nu legea penala iti da sau nu dreptul de ate prezenta la examenul pt redobandire. e vb de art 116 al oug 195/2002. la acest aspect ma refer,nu la codul penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pe baza art 595 ncpp almiha almiha buna ziua,va rog frumos o lamurire ,am fost condamnat definitiv la curtea de apel,pe baza v cod penal,chiar daca am argumentat ca aplic ncp este mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta O persoana a fost condamnata la 2 ani si 3 luni cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate, (pronuntare in noiembrie 2013). Ulterior a primit si o ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala maximus78 maximus78 in urma cu ceva timp tatal meu a avut un accident de circulatie , o coliziune cu un alt autovehicul soldata cu vatamarea corporala a soferului masini ( daca ... (vezi toată discuția)