avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului.......returnarea indemnizatiei

Buna.Am si eu o problema.Acum doi ani de zile am nascut un copil si eu nefiind angajata sotul meu a beneficiat de indemniatia pentru cresterea copilului adica 600 RON. Dupa un an si jumatate sotul a dorit sa plece in strainatate pentru trei luni de zile asa ca am mers si am intrerupt indemnizatia pentru 3 luni, dar banii au venit in continuare.Sotul nu a stat angajat nici 2 luni in strainatate. si dupa nu a mai fost angajat sau asigurat, iar acum ni se cer inapoi banii nu numai pe cele 3 luni in care a fost intrerupta ni se cer pe 7 luni! cat au mai venit din data in care am intrerupto! ce se poate face?:(
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
popanamaria1992, utilizator
Cel mai recent răspuns: popanamaria1992 , utilizator 01:36, 12 Februarie 2015
Daca aveti dovada ca ati solicitat AJPIS suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC atunci nu trebuie sa restituiti banii, conform Legii 126/2014.
Art. IV. din Legea nr.126/2014
(1) În vederea scutirii la plată
şi/sau restituirii sumelor recuperate potrivit prevederilor art. II, persoanele în sarcina cărora s-au stabilit debite se vor adresa cu cerere scrisă agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţită de declaraţia pe propria răspundere că toate documentele prezentate în vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, au fost solicitate organelor competente.

In acest sens, depuneti o cerere de scutire de plata la AJPIS la care atasati dovada cererii prin care s-a solicitati AJPIS-ului suspendarea platii indemnizatiei.
multumesc pentru raspunsuri!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - legea 126/2014 sasviorel sasviorel In cazul copilului cu handicap grav care a primit sume necuvenite si au inceput retinerile conform deciziilor locale. Potrivit Legii 126/2014 am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)