avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis conducere suspendat dupa proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis conducere suspendat dupa proces

buna ziua,
am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers si mi-am recuperat permisul,dandu-i in judecata. Am pierdut ambele procese ,prin februarie 2014. La unul din ele am facut apel ,care s-a judecat prin octombrie 2014.Dar la celalalt a ramas hotaararea definitiva la 15 zile de la pronuntarea hotararii. Prin septembrie 2014 ,am verificat la Udriste sa vad cum sunt cu permisul si surprinzator ,permisul era valabil,desi trecusera 7 luni de cand pierdusem primul proces. In mod normal ,pentru acea prima suspendare trebuia sa treaca si termenul de suspendare.
un sfat va rog vis-a-vis de obligatia judecatoriei de a trimite hotararile catre politie si de obligatia politiei de a pune in aplicare aceste hotarari .

cu stima,
~ Conținut șters la cerere ~
Va salut . Revin cu noutati si cu rugamintea de a-mi recomanda un avocat bun in Urziceni.
Procesul care l-am pierdut la Buzau , in data de 24.10.2014 , sentinta, a intrat in vigoare in 12.12.2014 - suspendare 90 zile + 30 zile ca nu am predat permisul.
In schimb, procesul pierdut la Urziceni , in februarie 2013, s-a trimis comunicare catre IPJ Ialomita in 21.03.2014 , dar militienii nu au suspendat permisul.

conform art 209 , alin 3 ,care spune : "(3)Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia." - eu vreau sa-i actionez in judecata pentru ca nu au suspendat permisul in termenul de 15 zile legal.

Mentionez ca militienii vor sa-l suspende acum, dupa ce expira suspendarea de la Buzau.
Am vreo sansa sa-i fac sa nu-l mai suspende ?

O zi buna,
Buna ziua! Sunt intr-o situatie asemănătoare. Am pierdut procesul in urma contestării unui proces verbal. Am făcut apel iar vineri in data de 9.03 mi s-a spus ca decizia se va da in pronunțare pt data de 23.03.2018
Intrebarea mea este: mai am 15 zile timp in care pot preda permisul la poliția începând cu data de 23 sau pana in 23 cand se va sa hotărârea trebuie sa il predau??
Nu as vrea sa astept sa imi vina înștiințare acasa pt ca am intalnit cazuri in care a ajuns dupa termen si s-au mai adăugat 30 de zile la suspendare. De aceea as vrea sa stiu daca dupa data de 23 mai pot circula cele 15 zile. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Theo966, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere iooandrey iooandrey mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile , am facut contestatie si l-am recuperat cu certificatul de grefa. Intrebarea mea este : ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara sa stiu cosmin90 cosmin90 Buna ziua, In vara anul 2011, fiind prins de MCV cu viteza peste limita legala am ramas fara permis 30 zile. Am atacat procesul in instanta, fiind plecat am ... (vezi toată discuția)