avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doua reclamatii calomnioase la Protectia Copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doua reclamatii calomnioase la Protectia Copilului

In ultimele luni am fost reclamat in mod calomnios la Protectia Copilului ca brutalizez fizic si psihic pe baietelul meu. Primul control l-am primit pe 24 decembrie 2004, cand baietelul avea 6 luni, iar al doilea pe 13 iulie 2005, cand avea 1 an. La al doilea control au verificat reclamatia cum ca baietelul meu are hemipareza in urma tratamentului pe care il aplic lui. Bine-nteles ca cei care au venit in control nu au gasit absolut nimic in neregula, ba chiar au fost incantati de micut.
As vrea ca aceste reclamatii sa inceteze, iar cel care abuzeaza de acestea sa raspunda pentru ele. Cei de la Protectia Copilului mi-au spus ca nu pot sa-mi dea numele celui care a facut reclamatia.
Oare pot face ceva in justitie pentru a face pe reclamant(i) sa plateasca pentru asta si sa inceteze abuzurile. Stiu ca exista un articol in Codul Penal cu privire la denuntul calomnios...

PS. Va dati seama ca daca se adevereau reclamatiile baietelul meu era luat si dat la un Centru de Primire de urgenta, iar mie mi se deschidea un dosar penal.
As vrea in primul rand sa aflu cine sunt autorii reclamatiilor abuzive. Mi s-a sugerat sa fac o sesizare la Politie, cum ca cineva abuzeaza de reclamatii care se refera la fapte care nu sunt adevarate. Poate rezolva Politia aceasta sesizare?
Daca aflu cine sunt autorii reclamatiilor, vreau sa-i dau in judecata pentru calomnie, pentru a-i face sa termine cu abuzurile.
celui reclamat Protectia Copilului nu-i poate spune cine a facut plangerea. Insa daca cel reclamat face o plangere la politie pentru denunt calomnios (si inteleg ca e in forma continuata) politia o sa identifice autorul si dupa ce face cercetarile va trimite dosarul la procuror si acesta la instanta. Asa ca, in final, reclamatul o sa afle si el cu cine se judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ContSters142651 ContSters142651 Luna trecuta am reclamat postarita de la mine din sat pt nerespectarea programului de lucru, comportament obraznic si amenintari.....Aceasta ca sa se razbune ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau denunt calomnios ? dumiras dumiras impotriva unei persoane care a depus o reclamatie impotriva mea ca sustrag curent electric , eu pot faceplangere prealabila de calomnie sau de denunt ... (vezi toată discuția)
plangere pentru denuntare calomnioasa roucoups roucoups Reclamat pt denuntare calomnioasa In luna iunie anul 2013 am facut o plangere cumnatului fostei mele sotii, plangere in care am specificat faptul ca domnul ... (vezi toată discuția)