avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme bilet la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme bilet la ordin

Buna ziua! Am o mare problema. Acum un an am dat un bilet la ordin unui furnizor de materiale, cu termen de o luna. Am avut probleme foarte mari si nu am reusit sa achit biletul. Furnizorul m-a pasuit cateva luni, insa in decembrie mi-a introdus biletul in banca, si bineinteles nu am avut acoperire. De aici si problemele. Respectivul mi-a zis ca o sa dea drumul la acte, sa sesizeze politia, sa trimita executorul, etc. Am incercat sa ajung la o intelegere cu el si mi-a adus un contract de mediere, incheiat de un mediator platit de el, prin care am convenit sa-i platesc datoria esalonat, in 4 luni. Am semnat si o declaratie prin care se stipula ca, daca nu-i dau banii la sf fiecarei luni, schela prietenului meu sa fie a lui (insa el de fapt nu are schela si nici nu a semnat ca ar avea). Nu am reusit sa-i achit pana acum nimic, si ma ameninta mereu ca, impreuna cu avocatul si cu executorul o sa dea drumul la acte, sa trimita executorul si sa anunte politia. Astazi m-a sunat si mi-a propus urmatoarele : sa storneze toate facturile pe care le am cu firma lui, sa faca din nou aceleasi facturi pe o alta firma a lui, ca eu sa nu apar cu o datorie veche, sa-i dau 10000 ron in cateva zile si sa-i dau un alt bilet la ordin pe suma ramasa. Problema este ca mie imi e frica sa fac asta din nou, pentru ca nu sunt 100% sigura ca reusesc sa achit intreaga suma la timp. Dar nici nu vreau sa am probleme cu politia, cu executorul, pt ca tatal meu e bolnav si nu vreau sa stie nimic. Eu pe numele meu sau pe numele firmei nu am nimic. Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Lizas , utilizator 18:29, 22 Februarie 2015
Nu vă poate urmări în baza Biletului la Ordin DACĂ nu l-ați avalizat în nume propriu.

Acordul de mediere nu este executoriu decât dacă este autentificat de notar sau confirmat de judecător, la cererea părților.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Stiu, nu m-am informat suficient inainte sa completez biletul, dar va rog spuneti-mi ce inseamna bilet la ordin avalizat in nume propriu?
Luati un bilet la ordin si uitati-va in coltul din stanga sus. Daca ati trecut numele dvs. si ati semnat unde scrie avalist, detinatorul biletului se poate indrepta impotriva dvs. ca persoana fizica.
Aici este problema, nu mai tin minte daca am trecut numele meu sau nu. A fost acum un an si nu mai retin. Daca l-am avalizat in nume propriu si nu am nici un bun pe numele meu, ce se poate intampla?
Cred ca l-am avalizat in nume propriu. Insa nu am nici un bun pe numele meu. Ce pot sa patesc? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat liviu2011 liviu2011 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)
Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)