In primul rand imi cer scuze pentru titlu, nu am gasit altul mai potrivit.
Am convietuit 20 ani cu o doamna, cununati doar la biserica, fara a fi casatoriti si cu acte la starea civila iar din diferite motive ne-am separat anul trecut.
Intrebarea mea este daca as putea beneficia si eu de bunurile din casa, sau o parte din apartament.
Cei 20 ani am locuit in apartamentul ei proprietate personala, cu mentiunea ca eu am figurat in lista de locatari, si aproape numai eu am achitat in cei 20 ani intretinerea celor 4 persoane (eu, doamna, si cei 2 copii ai ei dintr-o casatorie anterioara). De asemenea, am contribuit la cumpararea multor lucruri din casa, practic am fost o familie in acesti 20 ani, doar asa cum am spus, fara acte la starea civila.
Dupa acesti 20 ani, doamna practic s-a debarasat de mine, si am ajuns sa apelez la niste prieteni pt a avea unde sa dorm, neramanand decat cu ceva haine si un TV.
Imi este greu sa o iau de la inceput, am 64 ani, si ma gandesc ca as putea avea si eu dreptul la mai multe , practic salariile mele lunare in acea casa s-au dus, am contribuit la cresterea si ingrijirea celor 2 copii, am cumparat lucruri in casa, mancare, concedii impreuna, etc.
Va multumesc pentru un eventual ajutor!
Daca puteti demonstra ca ati adus imbunatatiri in imobil in ultimii trei ani puteti cere contravaloarea imbunatatirilor.
Daca aveti bunuri cumparate de dvs, pe numele dvs, puteti sa le luati.
Mai sint bunuri in casa care sint cumparate de mine si pt care exista chitante. Dar faptul ca la intretinere toate chitantele sint pe numele meu nu reprezinta o proba?
Mi se pare prea simplu si sec propozitia "Concubinajul nu este reglementat de lege"
Partaj
AncaMoldoveanu88
Buna ziua.
Sunt casatorita de 8 ani de zile cu un barbat iar inainte sa ne casatorim am trait in concubinaj 4 ani.
Vrem sa divortam
Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)