avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acte

In primul rand imi cer scuze pentru titlu, nu am gasit altul mai potrivit.
Am convietuit 20 ani cu o doamna, cununati doar la biserica, fara a fi casatoriti si cu acte la starea civila iar din diferite motive ne-am separat anul trecut.
Intrebarea mea este daca as putea beneficia si eu de bunurile din casa, sau o parte din apartament.
Cei 20 ani am locuit in apartamentul ei proprietate personala, cu mentiunea ca eu am figurat in lista de locatari, si aproape numai eu am achitat in cei 20 ani intretinerea celor 4 persoane (eu, doamna, si cei 2 copii ai ei dintr-o casatorie anterioara). De asemenea, am contribuit la cumpararea multor lucruri din casa, practic am fost o familie in acesti 20 ani, doar asa cum am spus, fara acte la starea civila.
Dupa acesti 20 ani, doamna practic s-a debarasat de mine, si am ajuns sa apelez la niste prieteni pt a avea unde sa dorm, neramanand decat cu ceva haine si un TV.
Imi este greu sa o iau de la inceput, am 64 ani, si ma gandesc ca as putea avea si eu dreptul la mai multe , practic salariile mele lunare in acea casa s-au dus, am contribuit la cresterea si ingrijirea celor 2 copii, am cumparat lucruri in casa, mancare, concedii impreuna, etc.
Va multumesc pentru un eventual ajutor!

Cel mai recent răspuns: sovv , utilizator 16:49, 20 Februarie 2015
O proba pentru ce?
O proba care sa ateste faptul ca si eu am contribuit cu ceva pe parcursul concubinajului, si ca am si eu dreptul la bunurile din casa.(care de altfel majoritatea sint cumparate din banii mei, dar nu mai exista chitante)
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
sovv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)
Partaj AncaMoldoveanu88 AncaMoldoveanu88 Buna ziua. Sunt casatorita de 8 ani de zile cu un barbat iar inainte sa ne casatorim am trait in concubinaj 4 ani. Vrem sa divortam Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Partajul in uniune consensuala myhaita1 myhaita1 Am fost casatorit 15 ani din 1979-1994, iar din 1994-2009 adica inca 15 ani am stat in concubinaj cu fosta nevasta, deci stam efectiv de 30 de ani ... (vezi toată discuția)