avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chemat in judecata de catre Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chemat in judecata de catre Asociatia de Proprietari

Un prieten a gasit la usa locuintei un plic ce continea o cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari si restul documentelor aflate la dosar. Nu a fost vazut un agent procedural al vreunei instante, nu s-a trimis prin recomandata, nu s-a semnat o confirmare de primire.

Acest prieten, proprietarul, are o datorie de aproximativ 8000 de lei catre asociatia de proprietari si penalitati in cuantum de aproximativ 10.000 de lei, toate acestea datand din perioada 2009-2015. In acest interval au fost efectuate sporadic unele plati (in cuantum de 90, pana la 1000 de lei uneori). Nu are un serviciu stabil, iar salariile pe care le incaseaza (atunci cand binevoieste patronul) sunt minime.

Intrebarea mea este ce s-ar putea face in cazul lui. Pentru datoriile mai vechi de 3 ani se poate invoca prescriptia extinctiva a dreptului la actiune? Stiu ca nu este tocmai moral, dar ma intereseaza aspectele de ordin legal, daca ma puteti lamuri. In urma cu 6 ani a mai fost actionat in instanta pentru a fi emisa o somatie de plata, dar la acea data instanta a respins actiunea ca neintemeiata.
Cel mai recent răspuns: sterod , utilizator 11:17, 27 Februarie 2015
Intre noiembrie 2013 si august 2014 au fost efectuate acele plati. Pe chitantele primite nu este specificat faptul ca s-a platit pentru o anumita perioada sau pentru o anumita luna din anii trecuti.
In 2013 debitorul se afla in evidenta asociatiei de proprietari cu suma X cu titlu de restanta ,
din care in timp a achitata diverse sume
Prin platile respective, debitorul a recunoscut debitul,a intrerupt si a reluat un nou termen de prescriptie
Faptul ca in acest moment penalitatile depasesc debitul, se datoreaza mai mult ca sigur directionarii sumelor platite in contul restantei, astfel incat penalitatile sa creasca foarte putin sau chiar sa ramana la un anumit nivel. Aceasta forma de ajutor acordata de catre Asociatie datornicului, se intoarce ca un bumerang pt ca exact acest lucru il contesta un datornic . . Gen facerea de bine ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii intretinere sig73 sig73 Buna ziua, Figurez in evidentele asociatiei cu o datorie restanta la intretinere de 3680 lei (calculata din 2006-2007 pana in prezent , desi intre timp am ... (vezi toată discuția)
Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)