avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sprijin juridic indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sprijin juridic indiviziune

Buna seara!
Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin vanzare cumparare cu clauza de habitatie plus cota de 1/8 prin vanzare cumparare direct de la proprietar.
Au ramas doua cote de cate 1/8 de achizitionat pentru a iesi in indiviziune.
Unul dintre mostenitori este decedat si ii are la randul sau ca mostenitori pe fratele ( cel de la care am cumparat 1/8) si sora sa ( proprietara pe 1/8).
Garsoniera este distrusa. Nu s-a mai facut nimic in acea garsoniera de la revolutie. Doresc sa demarez actiunea de iesire in indiviziune si vreau sa stiu care sunt costurile aproximative si cam la ce valoare ar putea un expert judiciar sa evalueze acea garsoniera. Cel mai mult ma intereseaza cum scap de cel decedat pt ca fratii lui nu au facut suucesiunea si asteapta sa le dau eu bani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 08:59, 6 Aprilie 2015
Buna dimineata!
Eu asta intentionez sa fac dar trebuie sa fac un credit si vroiam sa stiu cu aproximatie cam ce costuri implica aceasta procedura. Eu m-am inteles cu cel de la care am cumparat 1/8 ca sa-i platesc 4000 euro , estimand garsoniera la 32000 euro. Efectiv am de plata 8000 euro + taxe notariale. Oare scap mai ieftin prin tribunal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am cumparat cota de 5/8 din garsoniera nasei mele (dreptul ei in urma unei succesiuni). Ceilalti coproprietari nu au declarat la momentul ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)