Buna seara!
Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin vanzare cumparare cu clauza de habitatie plus cota de 1/8 prin vanzare cumparare direct de la proprietar.
Au ramas doua cote de cate 1/8 de achizitionat pentru a iesi in indiviziune.
Unul dintre mostenitori este decedat si ii are la randul sau ca mostenitori pe fratele ( cel de la care am cumparat 1/8) si sora sa ( proprietara pe 1/8).
Garsoniera este distrusa. Nu s-a mai facut nimic in acea garsoniera de la revolutie. Doresc sa demarez actiunea de iesire in indiviziune si vreau sa stiu care sunt costurile aproximative si cam la ce valoare ar putea un expert judiciar sa evalueze acea garsoniera. Cel mai mult ma intereseaza cum scap de cel decedat pt ca fratii lui nu au facut suucesiunea si asteapta sa le dau eu bani.
Va multumesc!
Buna dimineata!
Eu asta intentionez sa fac dar trebuie sa fac un credit si vroiam sa stiu cu aproximatie cam ce costuri implica aceasta procedura. Eu m-am inteles cu cel de la care am cumparat 1/8 ca sa-i platesc 4000 euro , estimand garsoniera la 32000 euro. Efectiv am de plata 8000 euro + taxe notariale. Oare scap mai ieftin prin tribunal?
Mostenitor decedat
vali_085
Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)