avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Taxa reziliere contract inainte de termen la Telekom.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Taxa reziliere contract inainte de termen la Telekom.

Desi exista o lege importiva taxelor de reziliere contractuale inainte de termen (161/2010 cu modificarile...) in data de 04.12.2014 compania Telekom Mobile Romania mi-a emis o factura proforma cu acesta taxa, conditionand deconectarea cu plata acestei facturi proforme.
Am achitat in 04.12.2014 aceasta taxa si dupa 2 cereri de restituire a banilor si 25-30 de apeluri efectuate la relatii cu clientii unde am cerut emiterea unei facturi fiscale (pentru reziliere contract inainte de termen) sau stornarea banilor, mi s-a emis astazi 06.03.2015 o factura fiscala care contine aceasta taxa (taxa incetare contract).
Va intreb eu putin nedumerit:
- Este legala procedura celor de la Telekom Mobile Romania?
- Legea este valabila atat pentru persoane fizice cat si juridice (eu sunt juridica)?
- Ce as putea face in cazul in care procedura celor de la Telekom este ilegala?
Tin sa precizez faptul ca in contractul meu cu Telekom la art.18. Clauze- Nulitate scrie cam asa:
"In cazul in care oricare din prevederile prezentului contract este contrara legii si/sau unor dispozitii legale imperative, ordinii publice sau bunelor moravuri, toate celelalte prevederi ale prezentului contract raman valabile si se vor aplica in continuare , iar clauzele nule vor fi inlocuite de drept cu dispozitii legale aplicabile"
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:06, 13 Martie 2015
Legea mentionata reprezinta completarea Legii 193/2000 privind clauzele abuzive intre profesionisti si consumatori.
Consumator, conform acestei legi, este numai persoana fizica.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa portare/reziliere contract telekom persoana juridica SilviuMarianciuc SilviuMarianciuc Buna ziua, in luna martie a acestui an am hotarat sa portam cele 6 numere care le aveam pe abonament la Telekom la Orange. Cei de la Telekom au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate tehnica transfer responsabilitate abonament telefon prcostin prcostin Buna seara. Detin un abonament pe persoana juridica la Telekom si doresc transferul de responsabilitate catre persoana fizica,eu fiind eligibil avand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract monteld monteld Acum un an am prelungit contractul de telefonie cu R...telecom, si am primit gratuit un telefon. Mai sunt vreo cateva luni pana expira contractul, dar eu ... (vezi toată discuția)