avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare 90 zile

Buna ziua. Am fost oprit aseara plecand de la un chef am baut 4 sau 5 pahare de vin si m au oprit politai si a iesi 0.14 si prin urmare am primit fara drept de conducere adica fara dovada, 90 de zile suspendat si amenda de 877,5 ron....
Si intrebarea mea a fii ce pot face sa il iau mai repede?
Politai au zis 13 din 15, dar problema e ca acum un an si ceva l am mai avut suspendat tot 90 de zile tot la fel si am dat testul si a ramas 30 zile si vreau sa stiu daca dau iar testul pot sa raman iar la 30 zile? Sau trebuie sa astept 90 zile? O zi placuta sa aveti #-o#-o
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:44, 1 Ianuarie 2019
Buna seara .mi a fost retinut permisul 90 zile pt alcool si am facut contestatie .am luat permisul inapoi dar intre timp mi a fost retinut din nou pt 30 zile pt neacordare prioritate.daca solutia la tribunal va fi, ca ramane valabila prima suspendare, mai pot face reducerea la 30 zile sau se mai adauga ceva pt a doua abatere?
Daca fac contestatie si la a doua suspendare si in timp ce se judeca imi vine solutia la prima ca fiind vinovat imi va mai afecta cu ceva la micsorarea perioadei de 90 zile de suspendare a doua fiind pe rol la judecatorie??
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Ion AndreiAndrew, utilizator
@Ion AndreiAndrew
Sunt dua contraventii. Ele au fost sanctionate separat. prin suspendarea dreptului de conducere a unui vehicul pe drumurile.p ublice.
Daca depuneti plangere contraventionala si pentru a doua contraventie ramaneti in posesia permisului pana la solutionarea dosarului.
Daca la unul dintre dosare se pronunta hotararea definitva si v-a respins actiunea sunteti obligat sa predati permisul la politie. Daca nu respectati aceasta obligatie perioada se prelungeste cu 30 de zile. Daca cel de al doilea dosar se solutioneaza definitiv in interiorul perioadei de suspendare pentru primul dosar solutionat si plangerea v-a fost respinsa permisul de conducere ramane in custodia politiei pana la expirarea perioadei de suspendare. Perioada de suspendare totala va fi egala cu suma celor doua perioade de suspendare pentru cele 2 contraventii la care se adauga eventualele "bonusuri" ca:nepredarea permisului la politie in termenul legal, neprezentarea sau nepromovarea testului de verificare a cunostintelor (testul 13/15)
Cele aratate mai inainte sunt valabile in cazul in care in perioada de suspendare a dreptului de a conduce nu intervine savarsrea vreunei infractiuni, de exemplu conducerea autovehiculului avand permisul de conducere retinut.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reexaminare dupa suspendarea permisului ionel purcaru ionel purcaru Buna ziua, mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru consum de alcol - 0.12 in aerul expirat, cu posibilitatea recuperarii dupa 30 zile ... (vezi toată discuția)
Permis luat pe 3 luni sau 1 luna? leonsorin leonsorin buna ziua, am facut-o lata ... aseara am baut o bere (fiind cu masina), si m-a oprit politia, si fiindca eu nu beau, corpul meu deja a asimilat-o si am avut ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)