avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere pe o perioada de o luna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere pe o perioada de o luna cu posibilitatea de prelungire pe perioada nedeterminata

Am incheiat cu proprietarul unui imobil un contract de inchiriere pe o perioada de o luna cu posibilitatea de prelungire pe perioada nedeterminata. Am locuit si inca locuiesc acolo, am intrat in cea de-a doua luna platind totul conform contractului. Nu am nicio datorie si am platit totul la timp.
In urma unor disensiuni cu proprietarul acesta mi-a sa plec la sfarsitul lunii.
Din cate inteleg din contract odata ce am intrat in cea de-a doua luna s-a subinteles de ambele parti ca voi locui pe o perioada nedeterminata.

Citand din contract:: "durata contractului de inchiriere este de o luna cu posibilitate de prelungire pe perioada nedeterminata"

In acest caz sunt obligat sa parasesc imobilul la sfarsitul lunii sau pot sta acolo pe perioada nedeterminata?

Mentionez ca am la dispozitie doua saptamani sa ma mut, primind verbal "preaviz" de la proprietar.
Cel mai recent răspuns: sensom , utilizator 12:37, 18 Martie 2015
@alice_xax: ati inteles situatia, ceea ce imi spuneti imi intareste convingerea ca pot sta linistit o perioada, cel putin in ceea ce priveste evacuarea dupa 60 de zile si faptul ca sunt in perioada nedeterminata.

In ceea ce priveste amenintarea cu bodyguard o categorisesc drept un exces de zel la nervi, acest lucru nu s-a intamplat pana acum. Da, proprietarul are o cheie de la apartament insa am convingerea ca pana acum nu a intrat in lipsa mea in imobil. de cand am avut discutia inregistrez pe laptop ( monitorizez spatiul locativ cu un webcam) cand plec din imobil. Inca mai am incredere ca se va comporta civilizat, sunt tolerant si inteleg micile disensiuni. Refuzul domniei sale de a-mi inapoia garantia sub pretextul platii utilitatilor ma ingrijoreaza,ce-i drept dar vom mai discuta pe aceasta tema. Utilitatile sunt pe numele proprietarului.

Am aflat recent ceea ce spuneti dumneavostra referitor la drepturile pe care le am, va multumesc si apreciez enorm efortul de a-mi scrie.
Buna ziua , stimate domn ...
Este foarte bine sa auzi aceste cuvinte ''din respect'' dar ca cineva sa dea dovada de el , este grozav !
Numai ca nu mie imi raspundeti !! Va raspundeti dvs ... cred ca sunteti constient ?!
Ce insemna ; AM SEMNAT UN CONTRACT VALID ? adica proprietarul are , sau aveti pe contract , stampila de la Circa Financiara impreuna cu nr de contract si data la care a fost inregistrat ?
- Este posibil sa cunoasteti raspunsul - si da , ati pus o intrebare , nu are rost sa caut si sa dau copy si paste ( ce are proprietarul cu mine de doreste rezilierea constr.)...dar nu cred ca -l puteti accepta
- NU EXISTA PREAVIZ - intrebati orice jurist/avocat - orice contract ''tine '' dureza pe cat este stipulat in el ...ATAT
- NU EXISTA PERIOADA NEDETERMINATA - nu cred ca nu aveti o cunostinta , un amic , care are studii juridice ( iar daca nu aveti ) dati un sarch pe google si ve ti vedea ca orice contr , ARE PERIOADA STRICT DETERMINATA, ALTFEL ESTE LOVIT DE NULITATE
( cum crezi dta ca un propr poate platii impozit la o perioada nedeterminata - asat vorbind in bunul simt al ''logicii " ?!? - nu puteti rasp la aceasta intrebare !!
-" mi s-a spus ca asa procedeaza" ...cine va spus ? cei de la agentie ? si cand v au spus ? inainte sau dupa ce ati avut disensiunile ? ptr ca ceva nu este logic in afirmatiile dvs ! ori stiati ori nu stiati ?!? poate va hotarati ...
- ptr cultura dvs ; DOAR contractul de inchiriere inregistrat de proprietar la circa financiara a sectorului de care apartine imobilul , poate FI CONSIDERAT incheiat in forma autentica , restul sunt doar ''intelegeri " - rog intrebati un jurist ...ve ti vedea raspunsul

Ag Imob nu poate incheia contr de inchiriere ...SUNT SIGUR ! POT DOAR fi martori la o semnare intre parti , dva /chirias si propr , la un acord /o intelegere intre parti ...ATAT

''dumnealor au considerat ca trebuie sa-l faca pe o luna introducand acea posibilitate de prelungire pe perioada nedeterminata.'' - cand o persoana , semneaza ''un document / intelegere / orice scris '' - PRINCIPIU - doar aceea persoana / acele persoane . STABILESC : DURATA , CLAUZE , PRETURI , OBIECTUL CONTR / INTELEGERII ,si alte clauze de nulitate , intrazieri , eviztiuni , neplata la timp , etc ...
NU UN TERT(z) !!! Este posibil sa intelegeti ...

AGENTIA SA ''CONSIDERE'' CAND OR PLATII EI , PE BANII LOR , NU PE AI DVS - sper sa intelegti ca tot ce va scriu ESTE DOAR PTR A VA PUTEA AJUTA PE DVS si nu ptr a va enerva , CU CAT ESTE MAI ''DUR / CORECT ''RASPUNSUL MEU , cu atat ve ti realiza , greselile pe care le ati facut ...sau de care nu ati avut cunsotinta si pe care este posibil ca la urmatorul contract de inchiriere sa nu va mai ''loviti '' de ele - SI TOTUL DIN RESPECT FATA DE ''OMENIE '', noi la esenta suntem oameni iar oamenii dau dovada de omenie , ( eu incerc sa va ajut prin cunsotintele mele - care nu sunt de natura juridica,doar practica - 17 ani de ag imob cu fel si fel de ''spete'') - rezulta din cele enuntate mai sus , ca atunci cand dvs platiti , este normal ca doar dvs si cealalta parte sa ''dictati '' continutul contractului ( care inglobeaza cele enuntate deja ) nu altcineva ...

"Eu locuiesc acolo legal, stimate domn, ma aflu in acel spatiu in perioada nedeterminata"
- trebuie sa VA LAMURITI - daca exista" perioada nedeterminata ! sa presupunem ca NU EXISTA - deci - locuiti fara contract ( fi ti sigur ca stiu ce vorbesc )
- rezulta ca - este posibil ca dvs sa fi avut impresia , ca locuiti legal , eu va spun sa asa este - doar impresia - si iar stiu ce spun , am incheiat multe contracte PERSONALE - peste 60 de contracte - IN CCA 13 ANI - la proprietatile mele . nu mai vorbesc de ale celorlalti ( clienti)

Din acelasi respect , sper , ca am putut sa va ''luminez privirea'' asupra aspectelor , pe care le ati avut cu privire la ''inchirierea mentionata '' .

Ca o ''rezultanta '' a celor scrise de dvs : cred ca agentia a GRESIT ( DE DATA ASTA ) si ma c am doare sufletul s-o recunosc -PTR CA NU VA PROTEJAT IN MOD EGAL , ca si pe proprietar !!! SI iar stiu ce spun - dvs le ati platit un comision , erau obligati sa va avertizeze de comportamentul proprietarului - INAINTE DE A SCOATE BANII DIN BUZUNAR si a va ''lega ''de el dar si NE-AMESTECANDU -SE in problemele / discutiile prop/chirias .

Asa ceva este un pic de condamnat - din pacate ptr etica profesionala, de care trebuia sa dea dovada cei de la agentie ...trebuia ; DOAR SA ASISTE SI SA AJUTE , la negocierile / discutiile dintre parti , atat ...

Succes in cautarea unei noi locatii ,
cu stima dar si parere de rau ptr ceea ce vi s-a intamplat ,
Iancu

TREBUIE SA MI RECUNOSC ''NESTIINTA '', DAR SI GRESEALA , recitind postarile userului ''alice -xax'' , careia ii multumesc -ptr largirea orizintului , am luat la cunsotinta de TEMEIUL LEGAL cu privire la art 1810 - relocatiunea tacita cat si a art 1824 cu privirea la PREAVIZUL - CARE EXISTA LEGAL - fiind de 60 zile , daca ati incheiat contract de minim 30 zile. IMI CER SINCER -SCUZE !
Ma bucur ca sunteti la adapostul legal al oricarei legi !
Iancu
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
iancu ionel, utilizator
Multumesc domnule Iancu, apreciez ce ati scris. M-a ajutat alice_xax sa inteleg si sa-mi confirme putinele drepturi pe care le am.

Va multumesc tuturor, am citit fiecare post, se poate inchide, nu doresc sa va mai rapesc din timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias vs. proprietar - vanzare apartament in timpul perioadei contractuale nicu_nae68 nicu_nae68 Solicit sprijinul si ajutorul d-voastra pentru a rezolva aceasta situatie delicata. .In calitate de chirias am un contract de inchiriere pe 1 an ... (vezi toată discuția)
Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)