avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BCR - probleme cu virarea banilor catre vanzator ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BCR - probleme cu virarea banilor catre vanzator apartament prin Prima casa

Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate la urmatoarea problema si anume:
Eu sunt in poatura de vanzator al unui apartament, cumparatorul ia apartamentul prin programul Proma Casa cu minunatii de la Bcr (unde am avut si noi creditul pt ap ce acum il vindem, timp de 8 ani, fara nicio zi intarziere). Am ajuns in stadiul final ca sa zic asa, s-a semnat contractul de vanzare cumparare alataieri, s-a scos si intabularea pe noii proprietari si ieri trebuia sa ne intre banii, conform spuselor celei care se ocupa de credit ( care este o nesimtita si o .... nu ne-a informat absolut deloc cu ce acte avem nevoie pentru a putea face tranzactia pe motiv ca este de datoria noastra si a notarului sa stim ce ne trebuie, ca ea doar nu are studii juridice ca sa stie ce acte ne trebuie noua sa ne vindem apartamentul, plus ca ne spunea ca ar trebui sa facem ceva si apoi ne intorcea cu dosar ca nu e bine si ca ea nu ne-a spus sa facem asa, si multe alte probleme)

Ideea este ca in prima faza ne-a zis, dupa semnarea contractului ca acum nu mai trebuie decat sa ne intre banii imediat dupa ce ducem intabularea, adica in maxim cateva ore, asta alaltaieri, ieri cand am dus intabulare pe noii proprietari i-a spus vanzatorului ca in maxim 1h intra banii, sotul meu s-a dus la ea cam dupa 2 ore sa ridice banii, ca asa ii spuse vanzatorului, si nesimtita a zis ca ea nu i-a spus asa ceva vanzatorului, ca ea nu stie cand or sa intre banii.
Banii nu au intrat nici azi in cont, si cand am sunat-o azi sa o intreb cand intra totusi acei bani a zis iar ca nu stie si sa nu o mai deranjam noi ca ea discuta doar cu cumparatorul.
In alta ordine de idei... exista vreo posibilitate ca acei bani sa nu mai intre si totul sa se anuleze dintr-un motiv sau altul, gen dosarul este incomplet sau mai stiu eu ce?
Noi maine ar trebui sa dam avans pentru alt apartament, si daca cumva cei de la Bcr ne intorc dosarul si se anuleaza totul va dati seama ca pierdem avansul.
Imi cer scuze daca am scris cam mult, si daca mai am si unele greseli, dar scriu de pe tel mobil.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns ca nu stiu ce sa mai fac.
Nu vreau sa ma trezesc ca raman tot cu apartamentul asta si cu bani dati pt altul.
Cel mai recent răspuns: 5inci , utilizator 15:14, 13 Mai 2019
Deci efectiv raman si fara casa si fara bani doar pt ca cumparatorul nu face ordinul de plata, iar ca sa recuprez banii sau locuinta, trebuie actionat in instanta? Pentru ca e foarte aiurea acest procedeu la Prima Casa, normal ar fi fost ca banca sa vireze automat banii dupa intabulare.
Eu stiu asa: ca e Prima casa sau e Ipotecar, cumparatorul nici nu vede banii aia pe care ii obtine de la banca. Problema e la banca probabil. Mergeti si intrebati. Poate cumparatorul a semnat si banca nu a efectuat plata inca. Ce va costa sa lamuriti situatia cu banca si cumparatorul?
Inca nu am facut contractul de vanzare cumparare, dar am intrebat deoarece dupa semnarea contractului, bcr ii baga banii pe contul cumparatorului blocati (doar catre contul meu pot fi trimisi) dar asta dupa ce iese intabularea si dupa ce face cumparatorul oridinul de plata. Nu s-a pus problema ca nu va face ordinul de plata in cazul meu, dar totusi eu eram curios ce se intampla daca cumparatorul dupa ce iese intabularea numai merge la banca sa faca ordinul de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare locuinta, sfat. Livone74 Livone74 Buna ziua! Vreau sa vand o locuinta (la bloc) in curand si as dori un sfat. Am fost la notar si suntem in proces de trimitere a actelor gen certificat ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament shonny shonny Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi utile. Vreau sa cumpar un apartament ,dar vinzatorul il are cumparat prin credit ipotecar si mai are de plata la ... (vezi toată discuția)
Antecontract credit prima casa jomini jomini Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am depus dosarul pentru a accesa un credit Prima Casa. Mi-a fost aprobat de catre banca, totul este ... (vezi toată discuția)