avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa pe hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa pe hotar

Buna Ziua! avem casa construita pe hotar prin intelegere intre batrani de peste 40 ani. Am facut intabulare in 2001. avem pe hotar 8 m l . Am izolat casa , am folosit materiale scumpe tocmai pentru a avea un aspect frumos sa le placa si vecinilor.Acum ei au carat pamant si au urcat cam 30 cm pe perete (soclu)au pus iarba si pomi si uda cu furtunul la greu. Ce pot face in cazul acesta? Inca nu le-am zis nimic . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:13, 27 Martie 2015
Casa d-voastră beneficiază de servitute CONTINUĂ ȘI APARENTĂ și beneficiază de recunoașterea prin uzucapiune, datorită faptului că a fost acceptată de 30 ani.
În schimb, vecinii nu au dreptul apropierii de hotar la mai puțin de 2 m, cu plantații, arbori mari și arbuști. potrivit art.613NCC. Dacă sunt plante mai mici li se permite dar nu pe hotar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare cod civil baciu n cristian baciu n cristian de 5 ani am un vecin cu care nu am avut conflicte dar anul trecut ia venit asa deodata sa planteze 6 arbori tuia de vreo 2,5 m inaltime la nici un metru de ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)