avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ajutor - buletin sau buletin provizoriu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ajutor - buletin sau buletin provizoriu

buna ziua am nevoie ajutor, este vorba ca propietara e plecata in spania si nu poate fii prezenta sa imi fac noul buletin, mi-a expirat buletinul pe data 24 martie exact de ziua mea am auzit de buletin provizoriu dar nu stiu cei acela, eu ma aflu in baia mare vin din alt judet aici muncesc si locuiesc intr-un apartament am contract de inchiriere va rog daca se poate face un buletin provizoriu ce trebuie sa fac viza de flotant a expirat e total expirat si buletinul astept un raspuns sper sa-l rezolv cumva pe 13 aprilie imi expirat si ajutorul handicap adica certificatul cei de facut cum pot face un nou buletin astept un raspuns #-o:((:sorry:
Cel mai recent răspuns: Val06yub56 , utilizator 17:55, 16 Iulie 2018
eu am vorbit cu propietara ea fiind in spania nu poate veni acum dar voi vedea eu daca e sau nu inregistrat la fisc un numar de inregistrare? habar nam cum... trebuie sa fie probabil nui inregistrat la fisc daca nu e , atunci cum voi mai face ,..
Intrebati proprietara daca a inregistrat contractul de inchiriere la fisc, sa nu ii faceti vreo "surpriza". Daca nu e inregistrat atunci este necesara prezenta gazdei.

Va faceti o carte de identitate provizorie valabila 1 an si apoi o carte de identitate valabila 10 cand va veni proprietara si daca va fi de acord sa va ia in spatiu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
atunci pot sa fac o carte de identitate provizorie 1 an , si cand soseste propietara fac una pe 10 ani e bine asa? , pt carte de identitate provizoriu nu cred ca e necesar contractul de inchiriere ... imi va face pe loc ?
Va face cartea de identitate provizorie daca aveati domiciliul la aceeasi adresa la care locuiti si in prezent. Din cate am inteles dvs. aveati doar o resedinta deci fara acordul proprietarei in Baia Mare nu aveti cum sa va stabiliti domiciliul la adresa respectiva. Daca aveti contract de inchiriere incheiat la circa fiscala nu este necesara prezenta proprietarei. Mergeti cu contractul la evidenta si toate actele pe care le aveti, ei va vor spune la concret de ce acte mai aveti nevoie. Proprietara poate sa va dea acordul si la ambasada/consulatul din Spania. Daca nu va ramane doar solutia de a va deplasa la serviciul de evidenta de unde aveti domiciliul stabil(cel inscris in cartea de identitate expirata) unde puteti solicita si obtine o carte de identitate provizorie.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
Buna ziua si eu am nevoie de ajutor nici eu nu am buletinul facut timp de trei ani eu am 17 ani si am fost la politie si mi.au spus ca nu pot sa.l fac din cauza ca nu sunt trecuta in hotararea de divort si ca trebuie sa il caut pe tatal meu biologic si sa fac testul adn dar eu nu am bani pentru asa ceva cum pot face va rog ajutatima ?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ctbv2012 ctbv2012 Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu pentru luare în spatiu Annett Annett Am o cunostinta care vrea sa se mute cu chirie. Problema e ca ii expira buletinul și nu mai poate avea vechea adresa de domiciliu. Vreau sa o ajut cu ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)