avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Buna.
Am si eu o nelamurire, recent am fost sanctionat disciplinar cu avertisment scris.
Motivul a fost ca nu am raspuns la telefonul de serviciu sefului meu aproximativ 3 ore in timpul programului de lucru. După 3 ore l am sunat înapoi dar era foarte nervos şi m a sanctionat.
Doresc sa contest sanctiunea in instanta si nu stiu ce motiv sa gasesc care sa fie cat mai plauzibil.
Eu ma gandeam sa zic ca mi a fost descarcat telefonul si din cauza asta nu am putut sa raspund. Dar mă gândesc să nu fie interpretata ca o neglujenţă din partea mea.Totusi eu lucrez de acasa si firma nu imi plateste curentul pt încărcarea telefonului şi în altă parte nu am unde să îl încarc decât acasă.
Şi dacă firma nu plăteşte curentul eu ce fac ?

Cel mai recent răspuns: ovidiupintican , utilizator 21:11, 8 Iunie 2015
Instanta nu v-a constata nulitatea deciziei de sanctionare, ci doar ca actiunea a ramas fara obiect, avand in vedere decizia angajatorului de revoca prima decizie de sanctionare.

De asemenea, puteti depune o cerere prin care sa renuntati la judecata.
Multumesc pentru raspuns.
Şi încă o precizare vă rog.
Cine trebuie să comunice Instanţei că angajatorul a revocat decizia de sancţionare ?
Angajatorul sau eu .
Precizez că şi eu am în original decizia scrisă a angajatorului prin care a revocat decizia de sancţionare.
Pot să o depun eu la dosar ?
Puteti s-o depuneti dvs sau angajatorul dvs.
Fie va retrageti actiunea ,prin cerere de renuntare la proces. Sau puteti sa lasati cererea pe rol, iar la primul termen de judecata prezentati actul.Puteti depune si inainte de primul termen de judecta documentul,solicitand judecarea in lipsa.

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara roxilex roxilex am gasit ceva interesant la dvs pe site in urma uni raport de audit am fost sanctionata cu avertisment scris si la cateva zile cu retrogrdare din functie. ... (vezi toată discuția)
Avertisment disciplinar scris Niko1851 Niko1851 Buna ziua. Poate fi emis in mod corect legal un avertisment disciplinar scris ca urmare a : 1. intocmirii unei sesizari de catre seful ierarhic , fara a fi ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)