avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Sunt in proces de divort ,respectiv partaj inca din 2014 iunie si as dori sa mi spuneti daca sotul meu are vreo sansa sa primeasca parte dintr o casa proprietate personala dobandita dinainte de casatorie de la bunici cu act de vanzare/cumparare doar datorita faptului ca pe perioada casatoriei(12 ani) s au adus unele imbunatatiri .Mentionez ca in aceasta perioada eu am avut servici si avem si un copil minor impreuna.Ma ameninta mereu ca mi va lua o parte din casa folosindu se de niste supraevaluari ale lucrarilor. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:28, 1 Aprilie 2015
martorul este o parte importanta in proces dar in cazul acesta nu este cel mai important,mai mult ca sigur instanta va cere dovezi suplimentare,desi nu sunt judecator, ca om as avea nevoie de mai multe dovezi ,altfel o declaratie poate da oricine despre orice
doamna Carmen are dreptate,dupa incheierea procesului aflat pe rol daca nu s-a facut cererea pt aceste despagubiri de la inceputul procesului trebuie sa deschida alta actiune deoarece se timbeaza separat la contravaloarea bunurilor pt care se cere partaj,domnul va plati ca taxa procentaj din valoarea a ceea ce cere sa-i fie restituit sau despagubit
A platit taxa la suma care a cerut o cu toate ca in valoarea sumei cerute a pus si valoarea unor lucrari neefectuate .A avut o cerere de reexaminare respinsa .In tot timpul procesului eu impreuna cu copilul minor am locuit la mama iar el cu copilul din prima lui casatorie la noi in casa .Copilul cel mare l am crescut de la varsta de 4 ani si imi doresc ca si el sa ramana in casa mea ,poate avea asta vreo importanta la impartirea de bunuri? Si tot in acest timp imi interzice accesul in casa motivand prin faptul ca protejeaza bunurile de o eventuala sustragere.Multumesc celor care ma ajuta cu raspunsuri chiar si din propriile experiente .Am nevoie de cat mai multe variante pt ca sotul meu isi joaca ultima sansa neavand unde merge dupa evacuare
Nu au nicio treaba copiii cu partajul.Nu inteleg de ce a ramas el in casa daca dvs sunteti proprietar 1/1? A cerut si drept de retentie? Concret el are dreptul la jumatate din imbunatatirile aduse imobilului in timpul casatoriei.Se va face expertiza pt stabilirea valorii acestora.In niciun caz nu are drept de proprietate ci doar un drept de creanta pt imbunatatiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de plecare din casa socrilor elena-r elena-r Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am dreptul la despagubiri financiare din partea socrilor daca eu plec din casa. Mentionez ca am facturi la aproape ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)