avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului minorului la celalalt parinte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului minorului la celalalt parinte (parinti divortati)

Buna ziua! As dori sa stiu cum se procedeaza daca doresc sa ma mut la tatal meu, in urma divortului stabilindu-se sa raman impreuna cu mama, deoarece tatal meu nu avea o locuinta stabila. Tin sa precizez ca eu doresc sa ma mut, neintelegandu-ma cu mama .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:44, 31 Martie 2015
Sa deschida tatal proces.
Ea oricum va primi banii pentru pesia alimentara chiar daca locuiti la el pana va obtine el castig de cauza ( daca va obtine...)
@ avocat_lascoschi@yahoo.com
Buna ziua.
Sunt tatal din speta de mai sus.
Divortul s-a incheiat la notar. In hotararea de divort am stabilit de comun acord ca minorul sa ramana la mama intrucat nu aveam in momentul respectiv o locuinta. La ancheta sociala copilul a mentionat ca dorinta ei este sa locuiasca la mine lucru precizat si in documentul inaintat catre notar.
Intre timp am o locuinta proprie si posibilitatea de a intretine copilul in bune conditii.
As dori sa stiu daca mai exista si alta posibilitate de a lua copilul la mine sau doar prin instanta.
Va multumesc anticipat.
puteti chema mama la mediere ca sa schimbati domiciliul copilului sau chemati mama in judecata, va fi audiat minorul si se va decide locuinta acestuia la dumneavoastra.
Viorel_1970 a scris:

@ avocat_lascoschi@yahoo.com
Buna ziua.
Sunt tatal din speta de mai sus.
Divortul s-a incheiat la notar. In hotararea de divort am stabilit de comun acord ca minorul sa ramana la mama intrucat nu aveam in momentul respectiv o locuinta. La ancheta sociala copilul a mentionat ca dorinta ei este sa locuiasca la mine lucru precizat si in documentul inaintat catre notar.
Intre timp am o locuinta proprie si posibilitatea de a intretine copilul in bune conditii.
As dori sa stiu daca mai exista si alta posibilitate de a lua copilul la mine sau doar prin instanta.
Va multumesc anticipat.

Doar prin instanta dobanditi dreptul daca mama nu este de acord.
Nu sunteti insa obligat sa deschideti proces.
Se poate insa sa va faca plangere penala.

Pentru a avea o justificare rezonabila ar fi recomandabil sa deschideti un proces pe fond si unul pe ordonanta presedintiala.

Daca este de acord nu sunt probleme si minora poate locui la dvs.

Hotararea judecatoreasca sau actul notarial garanteaza o situatie reglementata sub aspect jurisdictional in caz de neintelegere intre parinti, nu si atunci cand ei nu respecta un act al notarului sau al instantei, caz in care pot face cam ce vor ei....
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului minorului, dupa divort, la mama! JulieM JulieM Buna ziua, Am divortat de sotul meu in luna aprilie 2015, la notar, custodia minorului fiind comuna, iar domiciliul minorului fiind stabilit la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divortata si plecata cu un copil minor di romania in strainatate cu acordu tatalui walterrone walterrone buna ziua .sun divortata de 2 ani si am o fetita de 4 ani,mia fost incredintata mie dar cu dreptul asupra copilului sa se faca in comun de ambi parinti si sa ... (vezi toată discuția)