avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot da in judecata pentru calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot da in judecata pentru calomnie?

buna ziua , am fost data la politie pentru un furt de 1.000E din poseta colegei de sericiu.Acuma am primit hartii de la judecatorie cum ca nu au dovezi pentru a ma acuza si ca persoana respectiva isi retrage plangerea.Intrebarea mea este am sanse sa o dau in judecata pentru calomnie?
Cel mai recent răspuns: ContSters354680 , utilizator 20:28, 2 Aprilie 2015
Nu este vorba despre nici o calomnie,oricum aceasta infraCTIUNE NU MAI ESTE INCRIMINATA ,VEDETI dispozitiile art 268 noul cod penal si intemeiati-va plangerea pe acest art.Succes,
Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.
ASTA CE INSEAMNA CA NU II POT FACE NIMIC?
SI DACA FAC CONTESTATIE SA IMI DOVEDESC NEVINOVATIA SI APOI SA FAC CEVA?
CEL MAI MULT MA INTERESEAZA SA O DOVEDESC PENTRU CA SUNT DINTR_UN ORASEL SAT SI DE 10 LUNI AM FOST RESPINSA DIN 2 LOCURI DE MUNCA.
Ce hârtie ați primit și de unde mai exact? Dacă este de la judecătorie se pare că a fost pornită acțiunea penală, și deci puteți invoca în plângerea dvs. inducerea în eroare a organelor judiciare, fără a fi cert că va exista tragerea la răspundere penală a persoanei care v- a acuzat de furt, dacă nu se va dovedi reua sa credință.
La infracțiunea de furt este posibilă împăcarea, retragerea plângerii nu este incidentă.
am primit mai exact o Ordonanta de clasare , in care scrie despre cum s-au petrecut faptele.In timpul cercetarilor persoana vatamata declara , ca nu mai doreste continuarea cercetarilor in cauza din motive personale.Avand in vedere aceste imprejurari , rezulta ca in cauza sunt incidente prev art 16 alin.c NCpp respectiv nu exista probe sau indicii temeinice ca persoana cercetata a comis infractiunea.
DISPUN 1:clasarea cauzei 2 renuntarea la urmarire penala in cauza avad ca ob infractiunea de furt de art228 al1 NCp
Si o comunicare in cazul in care sunt nemultumit de solutie , am 20 de zile pt a formula o plangere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata - plangere neintemeiata CarmendiaDinu CarmendiaDinu Buna ziua, in primul rand imi cer scuze pentru greseala de ortografie din titlu! in al doilea rand as avea rugamintea sa ma ajutati, pe cat posibil, in ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios pandau pandau buna ziua! incep prin a sp ca am depus o sesizare la dna pentru o fapta care constitue infractiune . aceasta nu a fost de compententa celor de la dna si a ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)