avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Droguri, autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Droguri, autoritate parinteasca

Buna ziua. Cum pot demonstra in instanta ca cineva se drogheaza? intr.un proces de custidie in care mama are astfel de obiceiuri. Trebuie tatal copilului sa ceara si sa.si dea acordul si ea sau este obligata de catre instanta?
Cel mai recent răspuns: N_&_K_43 , utilizator 13:57, 8 Aprilie 2015
Buna ziua,

Sincer eu nu cunosc o modalitate de a obliga o persoana sa se supuna unui test pentru depistarea drogurilor, cel putin nu intr-un proces civil. Nu poate fi obligata de catre instanta. Astfel de obiceiuri se pot dovedi prin anchete sociale, declaratiile martorilor...

Succes,
I procesul civil nu cred ca vetibreusi asa ceva.
Puteti face un denunt la organul de urmarire penala daca vreti sa va judecati dur.
Dar...daca nu se drogheaza e posibil sa ajungeti dupa gratii ca asa e cu judecatile dure...
Deocamdata dovediti cu martori, exista cineva care mai stie ?
Pentru un test pozitiv, conteaza daca s-a drogat recent.
Nici DIICOT-UL nu cred ca dispune un astfel de test pentru consum de droguri in prezent.

Instanta civila nici atat nu cred ca se va implica...

Cu martorii s-ar putea daca acestia au vazut cand se droga dar de regula vad cei care se drogheaza si ei si nu cred ca ar avea chef sa fie inghesuiti in instanta cu intrebari...si in consecinta nu se vor prezenta...
doar cu marori sau acte medicale puteti demonsta. eu am avut cazuri similare si mi s-a incuviintat adesa la medicul ce o supraveghea pe respectiva. depinde di de ce fel de droguri., daca este ocazional sau nu

Alte discuții în legătură

Martor drogat e valabila declaratia lui? gemilia gemilia buna ziua un martor intr-on dosar penal se drogheaza dar pe declaratia lui si al inca o pers sunt invinuit ,e citat in septembrie la tribunal sa dea declaratie ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judiciare mosuxl mosuxl Buna ziua am si eu o problema legata de un dosar penal in care am fost acuzat de trafic de droguri si dupa 2 analize am fost ACHITAT la ART 10 lit. d CPP, ... (vezi toată discuția)
La divort ca proba antidoping sperantagabi sperantagabi in procesul de divort se poate cere proba anti doping, adica sa fie testat partenerul de o unitate sanitara , avind cunostinta ca consuma droguri si vrea ... (vezi toată discuția)