avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat auto fara contract V-C si intermediarul nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat auto fara contract V-C si intermediarul nu vrea sa-mi dea banii inapoi după 4 zile.

Actele toate sunt la mine. Omul a fost sincer. Mi-a spus ca nu are fiscal. In regula, nu are instrainat catre pe talon. I-am dat banii seara urmand sa facem a doua zi contractul de vanzare cumparare.
Intre timp am dus masina la service si am gasit defectiuni ce insumeaza minim jumatate din valoarea masinii. Mi-a spus ca masina a verificat-o "la sange" cu un mecanic.
Există vreo posibilitate sa-mi recuperez banii? Chiar si mai putini...
spunea ca pot merge la politie daca vreau, ca pot sa-l actionez in judecata...

La inceput foarte prietenos, acum spune ca eu vreau sa imi bat joc de el, ca asa ceva nu se face.
Nu stiu ce sa mai zic...
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
gabriela_maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: adryann68 , utilizator 17:46, 10 Aprilie 2015
Din pacate, ati fost excrocata. In primmul rand contractul de avans este bun pt ca in instanta se poate actiona pt vanzarea unui bun cu viciu ascuns.
Pana una alte eu asa face plangere la politie pt abuz de incredere si inselaciune, in mod sigur il va deranja pe excroc un dosar penalsi daca va vedea ca este purtat pe la politie parchet pt declaratii si in final va fi condamnat s-ar putea sa prefere sa va dea banii inapoi si sa-si ia harbul. Pt plangere la politie si pt faza de urmarire penala la parchet. Pe urma va trebui sa-l dati in judecata pe civil pt a recupera paguba. Oricum trebuie sa vada ca sunteti hotarata sa-l actionati pe toate caile pt a va recupera banii pe care i-ati muncit.
Nu stiu daca va avea sorti de izbanda lupta dvs dar este o lupta pe care eu as duce-o.

In niciun caz nu va sfatuiesc sa o vopsiti si sa o revindeti.

Ceva asemanator a patit sora mea si ne-am tinut de excroc pana ne-am dus cu executor judecatoresc si i-am luat calculatorul , televizorul, covoarele, 2 fotolii, nevasta-sa era innebunita si facea istericale dar nici nu mi-a pasat, nu aveam nevoie de acele lucruri insa mi-a facut mare placere sa actionez....
Aviz amatorilor, am cumparat si eu masina sh, am fost pacalit si eu, nu asa de drastic, am renuntat la ideea de a mai lua sh-uri. Puteti lua o masina sh dar direct de la o persoana pe care o cunoasteti bine, sau de la o persoana cere e serioasa si mai ales direct de la proprietari - nu mai incurajati excrocii si samsarii.
Dupa ce am luat teapa, am facut credit si mi-am luat prima masina noua, am muncit 5 ani si m-am privat de multe placeri, mi-a fost greu dar am izbutit.
Buna dimineata,
Doamna Gabriela, dar dumneavoastra aveti vreun act al respectivului vanzator? O copie dupa buletin, ceva? Ati fost cu cineva de fata cand i-ati dat banii, adica exista un martor? Macar o inregistrare de convorbire telefonica din care sa rezulte ca v-ati vazut macar o data cu acel domn? Contractul de mana e scris de dumneavoastra sau de individ? Este semnat de el? Ati fost cumva atenta cum l-a semnat? Va intreb toate acestea caci, la o adica, in cazul in care apelati la autoritati, individul poate spune ca nici nu va cunoaste!
Si ma scuzati ca va intreb... cum ati putut sa dati banii din mana inainte de semnarea unui contract?
Inca ceva in sustinerea a ceea ce spune Qubick despre masinile SH! Cunosc pe cineva care a cumparat o astfel de masina de la o reprezentanta !!!!!!! Masina avusese daune serioase si functiona sub orice critica! Repet, atentie, cumparata de la reprezentanta! O reprezentanta cunoscuta! Nu-i spun numele. Inca.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
SebastianB, utilizator
Plangere la politie pentru inselaciune si abuz de incredere daca nu vrea sa faceti contractul de vanzare -cumparare , daca faceti contractul trebuie sa stipuleze in el ca autoturismul este in stare buna de functionare si nu are vicii ascunse , Inspectia tehnica periodica valabila , sa aveti in vedere si service-ul (prieten cu vanzatorul)care a facut verificarea autoturismului eventual cu o sesizare la RAR si plangere la politie pentru ca nu v-a informat de defectiunile masinii ajutand sa fiti inselata cu un bun ce nu corespunde cu intelegerea facuta cu vanzatorul, cu privire la starea masinii si a pieselor componente. Daca nu ati facut contractul trebuie sa va restituie banii pentru ca va-ti razgandit inclusiv avansul deoarece masina nu corespunde din punct de vedere tehnic conform descrierii vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme grave. mickwin mickwin Buna ziua, Nu stiu daca a mai fost cineva in cazul meu pe aici pe forum, dar in viata reala cred ca da. Cam de 3 saptamani am facut contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care a fost lovita, proprietarul actual stiind asta. avand martori pot castiga in instanta? dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara! Am cumparat o masina care a fost lovita. Primul proprietar , pe care l-am contactat dupa ce am luat masina mi-a spus ca el a avut accident cu ... (vezi toată discuția)