avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal RCA expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal RCA expirat

buna am fost oprit in trafic de politia de frontiera si au depistat ca nu aveam rca si itp valabil si miau facut dosar penal retinut permis de conducere fara drept de circuatie si miau eliberat a doua zi dovada dar fara pv, ma poate ajuta cineva cu demersurile care sa le fac pentru a recupera permisul ? dar din cate inteleg eu problema e ca nu precizeaza nici unde ca daca nu ai asigurare e penal masina nu e radiata etc are numere de italia ce este de facut????? mau incadrat la art 334 alin 4 #-o
Cel mai recent răspuns: adrian6969 , utilizator 21:04, 11 Aprilie 2015
Urgentarea se poate cere, dar nu exista o certitudine ca se va si intampla, oricum cererea ar trebui sa fie temeinic motivata.
Art.111 alin. 6 din OUG 195/2002 specifica cand se poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile pana la dispunerea unei solutii. Din interpretarea art. dar si din practica va pot spune ca se raporteaza numai la dovezile cu drept de circulatie, cand dovada este fara drept de circulatie, nu mai aveti ce sa faceti.
deci nu mai am ce face..........dar pentru rca exirat unde precizeaza ca al art 334 nu precizeaza de rca........si imi cer scuze daca sunt prea insistent da nu vreau sa imi ieie avocatu bani degeaba.......mentionez ca masina nu e radiat sau alte probleme asigurarea e expirata nu falsa sau etc va multumesc
Cititi art. de mai jos si o sa intelegeti.
ART. 82 OUG 195/2002
(1) **) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în România pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, dacă îndeplinesc condiţiile cerute pentru a fi admise în circulaţia internaţională, iar conducătorii lor posedă permis de conducere valabil în condiţiile stabilite prin tratatele la care România este parte sau care este eliberat de autorităţile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene ori Spaţiului Economic European sau a cărui valabilitate este recunoscută în aceste state pe bază de reciprocitate.
(2) **) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.[/u]
#M5
(3) *** Abrogat
#B
(4) **) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie
.
#M19
(5) Persoanele care şi-au stabilit domiciliul ori reşedinţa în România pot să îşi înmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul ori reşedinţa, după caz.
#M1
(6) *) Autovehiculele şi tractoarele agricole sau forestiere înmatriculate în statele care nu sunt semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, prevăzută la alin. (2), sunt obligate să poarte în partea din spate semnul distinctiv al statului care a efectuat înmatricularea.
#CIN
*) Alin. (6) al art. 82 include şi modificarea efectuată prin art. I pct. 35 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014 (#M19).
**) Alin. (1), (2) şi (4) ale art. 82 includ şi modificările efectuate prin art. I pct. 35 lit. f) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014 (#M19).

#M5
ART. 334 c.p.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
va multumesc mult miati fost de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara permis tractor inregistrat Alexandru Deac Alexandru Deac se poate constitui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere in cazul in care circul cu tractorul ... (vezi toată discuția)