avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Terminare studii facultate privata - dezavantaj la ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare?

Salutare!

Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:)

Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt student in anul 3 al Facultatii de Drept din cadrul universitatii Titu Maiorescu.
As vrea sa incerc sa ma angajez intr-o casa de avocatura, dar am auzit ca absolventii facultatilor particulare sunt discriminati....ca a termina o facultate particulara inseamna un mare "minus" in ochii angajatorilor.. Asa este? Eu m-am mai uitat pe site-urile marilor societati de avocatura de business (gen bostina, tuca, musat etc) si am vazut ca sunt destul de multi licentiati ai universitatilor particulare angajati in cadrul acestora. Acum nu stiu ce sa cred, deoarece mi-am imaginat mereu ca la angajare vei fi testat, fara a se tine cont de entitatea absolvita..


Poate ma puteti ajuta cu un raspuns

Cu stima,
A.
E mult mai important cum te prezinti decat ce facultate ai facut. Nu cred ca te accepta nimeni fara o minima testare, ceea ce inseamna ca mai intai trebuie sa ai un CV bun, care sa te puna in valoare. Daca scrii ca esti "disponibila si in scris si oral", cum am vazut deunazi, cam slabe sanse :)

Pune accent pe informatiile pe care le-ai acumulat si nu pleca la drum cu prejudecati. Vei avea sansa sa dovedesti ce stii, asa cum spunea mai sus si Coici.
Depinde de la angajator la angajator .. isi pot alege angajatii. Acest lucru nu inseamna daca ai terminat facultatea de stat esti mai bun ca cel de la particular. Si la facultatiel de stat sunt probleme cu studentii.... unii au niste note de iti vine sa plangi. Eu am terminat facultatea de stat si pot sa iti spun ca nu e o diferenta intre una si alta conteaza ca cea particulara sa fie acreditata si ata
In legatura cu angajarea... cel mai mult conteaza cum pui in aplicare cunostintele.. sa stii despre ce vorbesti, nu unde ai termint.
De obicei la o angajare se da un concurs de ocupare a postului si cel mai bun va lua locul... nu conteaza unde ai terminat daca esti bun.
Un atu in angajare e experienta sau voluntariatul dup caz, cum te prezint, cum vorbesti, si ceea ce stii mai ales... acum depinde de la situatie la situatie.
Descriminare este asta e adevarat. Cred ca acea firma nu cauta in special calitatea.... ci din potriva.
Ce conteaza este sa nu te descurajezi... Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
ContSters87581, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Alegerea facultatii de drept serban19 serban19 Stie cineva daca are o importanta asa mare daca Universitatea este particulara , in speta Univ.G Bacovia-Bacau. As vrea sa urmez cursurile Fac de Drept si am ... (vezi toată discuția)
Universitatea nicolae titulescu vs universitatea titu maiorescu ContSters183660 ContSters183660 Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu Maiorescu Ce ar fi mai bine sa aleg pentru Facultatea de Drept ? Argumente PRO si CONTRA Care ... (vezi toată discuția)