avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu social de firma, .....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu social de firma, .....

Buna ziua, am o intrebare: Doresc sa imi deschis un srl cu sediul social in apartamentul meu proprietate particulara. Pentru aceasta am nevoie de stampila asociatiei de proprietari. Pe formularul de la registrul Comertului am toate semnaturile venicnilor de pe scara unde locuiesc, deci acceptul lor este, dar administratorul refuza sa puna stampila. Motiv: in 2005, a avut loc o sedinta a comitetului Asociatiei ( format din 8 menbri-cate doi de scara-avem 4 scari la bloc), in urma sedintei s-a intocmit un Proces-Verbal prin care se mentioneaza faptul ca nu se aproba vanzarea apartamentelor in special de la parter pentru activitati ca: alimentare, chioscuri/cabinete, etc, ci numai cu regim de locuinta. Pentru aceasta am convocat vecinii de scara la o sedinta pentru a obtine stampuila, dar degeaba, administratorul nu si nu in baza procesului verbal din 2005. Am facut o cerere catre asociatie in care am precizat ca imi trebuie stampila doar pentru sediu social de corespondenta, nu cu punct de lucru, sa demarez doar actele de firma ca apoi sa imi inchiriez un spatiu pentru desfasurarea activitatii si am fost la sedinta comitetului asociatiei, unde am prezentat cererea. Administratorul care nu are drept de vot in comitet, de asemenea a sustinut ca el nu stampileaza, deoarece a mai avut 4 solicitari inaintea mea la care nu a pus stampila. Din comitet au fost prezenti 6 din 8, unde voturile au fost 3 cu da cu conditia sa nu fac si punt de lucru, iar ceilalti 3 si plus administratorul au spus nu de teama ca cei dinaintea mea care nu au primit stampila sa nu o dea in judecata. Intrebare: CUM ATI REACTIONA DUMNEAVOASTRA LA ASA FAZA? CE SA FAC? Procesul verbal din 2005 e litera de lege? Mentionez ca nu au act aditional la statut care sa prevada acest lucru. Va multumesc, astept sfaturi.i
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:53, 26 Iunie 2009
care venit pt asociatie? usa era interesat sa o schimbe, si proprietarii au pus..botul...in schimb au probleme cu ..pacientii care circula si mirosurile caracteristice.Sa nu mai punem la socoteala accelerarea corodarii instalatiei sanitare datorita substantelor evacuate.
Un sediu social nu afecteaza cu nimic activitatea asociatiei.Este locul de primire al corespondentei societatii.
Prin procesul verbal din 2005, asociatia anunta pe cel care vinde ca nu poate vinde noilor proprietari daca acestia vor sa deschida firme, sau....cum spun ei, decat cu destinatie de locuit. Am ridicat aceasta problema pentru ca nu mi se pare corect, ca eu de la etaj 2 unde locuiesc, sa nu pot face un sediu social de firma.Ce ma deranjeaza cel mai mult este raspunsul ca : daca eram prima cu aceasta cerere, poate imi puneau stampila, dar pentru ca sunt a patra si nu au pus nici la ceilalti, nu o pun nici la mine.Au spus ca le e frica de faptul ca vor fi dati in judecata de cei dinaintea mea care au solicitat acest lucru.
Pentru Proprietaru:
Am avut in vedere art. 24 al.6. din Normele metodologice de aplicare a legii 230/2007
Nu regasesc in lege faptul ca stampila trebuie sa fie la presedinte. Poate ma ajutati. Multumesc
Pai nu el reprezinta asociatia in relatiile cu tertii?

Alte discuții în legătură

Sediul asociatiei de proprietari... laurab82 laurab82 buna seara... va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema... daca pentru punctul de lucru al asociatiei de proprietari primesc o camera de la ... (vezi toată discuția)
Camera cu sediu de asociatie de proprietari nicola mihaela nicola mihaela :la parterul blocului este o camaruta 7mp care pe doua laterale se invecineaza cu o familie X iar deasupra cu familia y. Acolo in acte este sediul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare de sediu asociatie proprietari Chichinel Chichinel In luna Decembrie 2017 fostul administrator(proprietar de imobil in asociatie)a renuntat la functie si asociatia a fost preluata de un nou administrator.In ... (vezi toată discuția)