Buna ziua, am o intrebare: Doresc sa imi deschis un srl cu sediul social in apartamentul meu proprietate particulara. Pentru aceasta am nevoie de stampila asociatiei de proprietari. Pe formularul de la registrul Comertului am toate semnaturile venicnilor de pe scara unde locuiesc, deci acceptul lor este, dar administratorul refuza sa puna stampila. Motiv: in 2005, a avut loc o sedinta a comitetului Asociatiei ( format din 8 menbri-cate doi de scara-avem 4 scari la bloc), in urma sedintei s-a intocmit un Proces-Verbal prin care se mentioneaza faptul ca nu se aproba vanzarea apartamentelor in special de la parter pentru activitati ca: alimentare, chioscuri/cabinete, etc, ci numai cu regim de locuinta. Pentru aceasta am convocat vecinii de scara la o sedinta pentru a obtine stampuila, dar degeaba, administratorul nu si nu in baza procesului verbal din 2005. Am facut o cerere catre asociatie in care am precizat ca imi trebuie stampila doar pentru sediu social de corespondenta, nu cu punct de lucru, sa demarez doar actele de firma ca apoi sa imi inchiriez un spatiu pentru desfasurarea activitatii si am fost la sedinta comitetului asociatiei, unde am prezentat cererea. Administratorul care nu are drept de vot in comitet, de asemenea a sustinut ca el nu stampileaza, deoarece a mai avut 4 solicitari inaintea mea la care nu a pus stampila. Din comitet au fost prezenti 6 din 8, unde voturile au fost 3 cu da cu conditia sa nu fac si punt de lucru, iar ceilalti 3 si plus administratorul au spus nu de teama ca cei dinaintea mea care nu au primit stampila sa nu o dea in judecata. Intrebare: CUM ATI REACTIONA DUMNEAVOASTRA LA ASA FAZA? CE SA FAC? Procesul verbal din 2005 e litera de lege? Mentionez ca nu au act aditional la statut care sa prevada acest lucru. Va multumesc, astept sfaturi.i
dl."pdme" dl. adriantot v-a trimis un text de lege f. precis referitor stampila, iar eu va spun ca administratorul nu reprezinta asociatia decat daca ii da imputernicire presedintele sa se duca la posta sa trimita un plic.
Administratorul nu reprezinta asociatia nici fata de proprietari si nici fata de terti.El este un angajat.
Si daca devine abuziv va trebui dat afara pantru ca nu slujeste interesele proprietarilor care il platesc