avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea ABUZ LEGISLATIV - Iesirea din tara a copilului minor
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

ABUZ LEGISLATIV - Iesirea din tara a copilului minor

Buna ziua, sunt cetatean roman detasat in Franta, sunt casatorit si am un copil de 2 ani. Sotia se va intoarce in tara pentru doua saptamani (bilete de avion dus-intors) impreuna cu copilul.
Din cate-am inteles, nu va putea iesi cu copilul din tara (pentru a se intoarce la adresa de domiciliu din Franta) decat daca prezinta un document prin care eu imi dau acordul in acest sens. Cum locuim in Franta, sunt obligat sa platesc 45 de euro la Consulat pentru a obtine o astfel de hartie...
Cu ce drept statul roman poate sa interzica sotiei mele sa iasa din tara cu copilul minor, in conditiile in care familia locuieste in strainatate?
Cu ce drept mi se cere achitarea unei taxe pentru eliberarea unui document absurd?
Vorbim aici despre ingradirea dreptului la libera circulatie!
Biletul de avion ma costa 75 de euro iar hartia despre care vorbim vreo 45!
Ce e de facut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ardelean12 , utilizator 23:20, 8 Ianuarie 2016
buna in aceasta situatie am fost si eu dar se poate face o inputernicire la un notar din RO cum ca...sotia poate sa calatoreasca in UE cu copilul care este valabila 6 luni si costa putin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de călătorie pentru deplasarea cu avionul Nelio Nelio In baza unui titlu de călătorie emis de consulatul din Milano, de poate călători cu avionul? (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor - vacanta in strainatate stefan marius stefan marius Buna ziua ! Am citit cu atenție postările făcute pe tema procurilor necesare călătoriei în străinătate. Am si eu un caz asemănător... Mama mea ... (vezi toată discuția)