avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Avans cash credit imobiliar la notar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Avans cash credit imobiliar la notar

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez un credit imobiliar Prima Casa. Am gasit apartamentul si trebuie sa fac la notar antecontractul si sa ii dau vanzatorului un avans cash. In acest caz se aplica prevederile legii 70/2015? Avand in vedere ca legea intra in vigoare din 9 mai, daca fac antecontractul inainte de 9 mai pot sa ii dau vanzatorului avansul cash?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:08, 24 Aprilie 2015
Nicio lege nu retroactiveaza, astfel ca puteti incheia antecontractul acum cu plata cash a avansului. Poate ca pana va intra in vigoare, se abroga! Au mai fost cazuri...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cumparare apartament albir16 albir16 Buna ziua, as dori sa achizitionez un apartament cu un credit imobiliar. Intrebarea mea este, daca avansul mentionat in antecontract trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 februarie, ... (vezi toată discuția)