Parintii mamei au decedat, tatal in urma cu 7 ani, mama in decembrie anul trecut. Succesiunea nu a fost facuta dupa decesul tatalui.
Mama este unic copil deci unic mostenitor. Poate face succesiune prin tribunal deoarece veniturile ei sunt destul de mici? Am inteles ca sunt mai reduse costurile la tribunal fata de notar. Care ar fi pasii care trebuie sa ii urmeze in acest caz?
Imi puteti estima niste costuri?
Succesiunea trebuie facuta pt
- intravilan: 1000 m casa, anexe si curte / 2000 m teren arabil si vie /
- extravilan: 5000 m tren arabil / 2000 m vie / 1000 m pasune
Imi cer scuze dar inca nu sunt lamurita: daca tatal ei a decedat in urma cu 7 ani (nu s-a facut succesiune) si mama in decembrie anul trecut in acest caz mai pateste taxa de 1% ?
Multumesc
Eu nu inteleg cum ar putea mama sa plateasca 1% daca a decedat in decembrie anul trecut. Poate ma prind mai greu ... :(
Nu plateste mama. Plateste cel care culege succesiune in final. Tatal meu a murit in urma cu 7 ani si mama dumnezeu s-o ierte nu a facut succesiunea, si cand am facut EU succesiunea dupa 6 saptamani de la moartea mamei am fost nevoita sa platesc taxele. Cu cat stati mai mult cu atat cresc mai mult taxele...
De "moarte si de taxe" nu putem scapa....
Vedeti la un notar din raza domiciliului decedatilor care sunt taxele, va imprumutati, platiti taxele deveniti proprietar si apoi daca nu aveti posibilitate sa administrati (sa va descurcati) cu succesiunea dobandita vindeti, luati ceva mai mic (o casa/garsoniera ceva) iar cu restul de bani ramasi din vinderea mostenirii achitati imprumutul facut pentru a plati taxele.
Din aceasta dilemma nu puteti iesi!
Doar nu vreti sa faceti cadou statului mostenirea gratis!
Succes!
Buna seara,
Revin cu o intrebare...
Se poate face acum succesune numai pe casa si constructii si terenul din jurul casei, urmand ca ulterior daca vor fi posibilitati sa se faca si pe restul de terenuri.
Nu o intereseaza foarte mult asuccesiuea pt aceste terenuri, ea nu poate muncii acele terenuri si nici potentiali clienti nu ar gasi prea curand daca ar dori sa le vanda.
Multumesc
Succesiune
emine
Buna ziua,
Tatal unei prietene a decedat acum 7 ani. Dupa deces nu s-a facut scuccesiune.
In decembrie 2014 a decedat si mama ei. Care este procedura cea ... (vezi toată discuția)