avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel?

As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face stagiul pe langa el. El este in aripa paralela, Bota, si experienta lui e importanta pentru mine, pentru ca e un bun profesionist. In plus m-ar ajuta mult. Stiu ca nu mai sunt dispute intre cele 2 barouri, insa ca stagiar nu stiu cum m-ar afecta.
Buna ziua
Personal, nu stiu cat de profesionisti pot fi cei care sunt membri ai acestui barou, cat timp chiar pe site-ul lor, chipurile "oficial", se face urmatoarea specificare:

"Acte necesare înscrierii
Copii după actele de identitate şi stare civilă – xerox"

Cred ca si in clasa a 5-a nu se mai fac greseli de acest gen, daramite atunci cand suntem in prezenta unui comunicat "oficial"
Plus de asta,exista si un nr de tel al UNBR,pe acelasi site,care este diferit de cel al adevaratei UNBR.
Aici nu se pune in discutie cine ia cui painea "după" masa, ci faptul ca in acest barou paralel nu se face niciun fel de triere, se ia o taxa de minim 2000 ron si atat. Practic, poate profesa oricine are o diploma de licenta de la o particulara, nefiind necesar astfel sa existe niste minime cunostinte de lb romana, de cele juridice nu mai zic.
Reiterez: personal, nu as recomanda nimanui sa faca parte din acest asa-zis barou. Exista deja peste 50 de barouri , cine doreste barouri paralele inseamna ca nu se simte pregatit sa faca fata unui examen de admitere serios si alege calea mai simpla, deseori regretabil.

Exista timp cel putin 3 luni in care sa va pregatiti serios ptr un examen de admitere.
Toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
,,baroul penal" Aveti grija ca fostul ,,Barou Constitutional" sa nu devina un viitor Barou Penal. Nu va jucati cu focul la infinit! Uzurpare de calitati oficiale va spune ... (vezi toată discuția)