avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum poate obtine acte de identitate cineva declarata ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum poate obtine acte de identitate cineva declarata disparut

Pe scurt problema este asa: un cetatean roman, a plecat imediat dupa 1989 la munca in strainatate (Ungaria). Acolo a comis o infractiune si a facut inchisoare 15 ani, timp in care sustine ca si-a pierdut toate actele. Acum el locuieste acum tot in Ungaria, dar nu are nici un fel de acte, ar dori sa vina in tara sa-si faca acte noi. Este posibil acest lucru? Daca da, in ce fel? Cum ar putea trece granita daca nu are nici un fel de document de identitate?

Pana acum era dat disparut la Politie si in acest timp cat a fost plecat nu a mai luat legatura cu familia. Presupun ca s-ar pune problema unei recunoasteri de catre cineva din familie.

Va multumesc anticipat pentru orice lamuriri.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
Pulbere-de-stele, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:16, 5 Mai 2015
Multumesc foarte mult pentru lamuriri!
Daca vor fi dubii cu privire la identitatea persoanei se vor cere verificari prin postul de politie. Nu este cazul sa intrati in panica. Oricum il veti recunoaste dupa fizionomie, dupa amintirile pe care le veti depana impreuna, dupa datele pe care ar trebui ca dansul sa le cunoasca, etc.Totul se rezolva. Sa vina in tara cu titlul de calatorie. Aici nimeni nu ramane fara act de identitate.
Nu stiu daca amintirile reprezinta un indiciu - putea sa povesteasca multe amanunte din viata lui cuiva care ulterior sa se dea drept el (am vorbit la telefon si vocea nu se aseamana cu ceea ce stiam, chiar deloc, in schimb mi-a spus unde se afla certificatul lui de nastere in casa, lucru despre care habar n-am avut in tot acest timp). Dar nu stiu ce ar avea de castigat o persoana straina care s-ar da drept fratele meu [sunt sora persoanei despre care vorbesc].

De recunoscut poate fi recunoscut in primul rand dupa niste semne particulare pe corp, din care unul era semn din nastere.

As mai vrea sa stiu daca exista o solutie pentru adresa de buletin la cei in situatia lui, care nu mai au un domiciliu pe teritoriul tarii. El nu detine nici un act de proprietate imobiliara si cei apropiati nu au posibilitatea de a-l lua in spatiu. Exista vreo posibilitate de rezolvare cu adresa din buletin? Este si o a treia cale pt o adresa pe buletin in acest caz?
Adresa sa in acest caz poate fi cea veche, in sensul ca va solicita eliberarea unei carti de identitate provizorii asa cum vi s-a mai spus, pe motivul: lipsa dovada adresei de domiciliu. Desigur exista si varianta in care sa primeasca o carte provizorie in care sa i se scrie doar orasul in varianta in care se muta intr-un alt oras decat in cel in care a stat. Dar fiind sora lui il puteti lua la dvs. in spatiu, astfel obtinand o carte de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman ramas fara acte la intrarea in tara Petre Enache Petre Enache un var al meu, cetatean roman, rezident in Franta, ma suna disperat ca i s-au furat toate portofelul cu toate actele de identitate, pana la intrarea in vama ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)