avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie prin constrangere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie prin constrangere

Buna ziua, as dori sa va cer sfatul intr-o privinta, prietena mea a fost fortata de catre patron sa-si dea demisia si sa-si semneze fisa de lichidare, pentru ca era insarcinata (si nu putea fi concediata) . Prin urmare ea este lipsita de orice fel de venituri, si intrebarea este daca poate sa solicite nulitatea demisiei, si cu ce se poate proba o asemenea cerere? De fata cand a fost fortata sa semneze actele, nu au fost decat secretara si un jurist, care evident nu vor declara ca a semnat prin constrangere...Cum ar putea fi aparate drepturile ei si care ar fi instanta competenta sa judece constatarea nulitatii demisiei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 27 Iunie 2009
Trebuia sa anuntati in scris angajatorul despre starea dvs de graviditate si sa anexati in copie Anexa pentru supravegherea medicala a gravidei document medical eliberat de medic care sa va ateste aceasta stare, insotit de o cerere care contine informatii referitoare la starea de maternitate si solicitarea de a vi se aplica masurile de protectie prevazute de OUG 96/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc de sarcina calin1992 calin1992 Buna ziua! Lucrez la a agentie de pariuri sportive unde se fumeaza. Mi-as dori sa raman insarcinata si as vrea sa am posibilitatea sa beneficiez de acest ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am ramas insarcinata si as dori sa știu ce legea ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Am ramas insarcinata si as dori sa știu ce legea a fost adoptata acum pe periodata starii de alerta cu virusul. As dori sa intru in risc maternal ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Cezaroctavian Cezaroctavian Buna, as avea o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni cu risc crescut in sarcina drept urmare dr ginecolog mi-A dat adeverinta pt risc maternAl pt a o da ... (vezi toată discuția)