avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare donatie, motiv survenienta copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare donatie, motiv survenienta copil

Buna ziua, as vrea sa imi raspunda un avocat, sau o persoana care s-a confruntat cu o situatie asemanatoare daca se poate revoca o donatie pe motivul survenienta copil
Doresc sa specific ca am facut donatia in 2009 , nu aveam nici un copil , iar in martie 2011 mi s-a nascut primul copil
Adica toate s-au intamplat inainte de a intra noul cod civil in vigoare, cand era valabila revocarea pt survenienta copil
Multumesc
Cel mai recent răspuns: flaviamihaela , utilizator 09:46, 27 Mai 2015
Imi cer scuze, asa e. am donat casa in 2009 tatalui meu. el a decedat in iulie 2014
Si notarul mi-a spus ca revocarea donatiei pt survenienta copil a fost abrogata , pot face doar succesiune dupa tatal meu . Iar la succesiune mai vin cei patru frati. Multumesc frumos , o sa merg la un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea donatiei pentru survenienta de copil mihai09 mihai09 conform art.96 din codul civil Prevederile art. 829 din Codul civil din 1864 nu se aplică în cazul în care copilul s-a născut după intrarea în vigoare a ... (vezi toată discuția)
Revvocare donatie rina68 rina68 buna ziua, in ianuarie 2009 am donat o casa iar in martie 20011 mi s-a nascut primul copil. pot sa cer revocarea donatiei pentru survenienta copil, avand in ... (vezi toată discuția)
Donatie - riscuri survenienta copil lorena1604 lorena1604 Buna ziua, Am o intrebare cu privire la un contract de donatie, in cazul pluralitatii de donatori; astfel, donatorii sunt in numar de 4, iar 3 dintre ei au ... (vezi toată discuția)