Buna ziua,
Codul civil nu prevede renuntarea la paternitate prin simpla declaratie notariala. E obligatoriu sa se dea o decizie judecatoreasca ca presupusul tata nu este tatal biologic.
Poate ar fi mai usor pt dvs sa cereti decaderea dansului din drepturile parintesti decat sa obtina el o hotarare cum ca nu e tatal copiilor, mai ales daca adevarul e ca e tatal. Sfatul meu ar fi sa luati legatura cu un avocat sa va lamureasca mai in detaliu.
Succes,
Va multumesc din suflet ! Este adevaratul ,,tata". Am luat lagatura cu doi avocati care mi-au spus lucruri diferite si sunt fff dezorientata. Tot ce imi doresc este sa scap de acest om ! Pt decaderea lui din drepturi, va trebui alt proces , intentat de mine? Multumesc!
Nu este chiar atat de simplu cum va imaginati.
Actiunea nu se promoveaza de catre dvs si numai in situatile enumerate in text se poate solicita decaderea din drepturile parintesti.
Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti
Art. 508 n.c.civ.
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.
In ceea ce priveste pensia de intretinere, parintele decazut din drepturi ramane obligat in continuare la plata pensiei de intretinere.
Art. 510
Obligaţia de întreţinere
Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti nu scuteşte părintele de obligaţia sa de a da întreţinere copilului.
nu e angajat ?
Ce proces ati castigat in 2014, ati cerut marirea pensiei?
Puneti in executare hotararea pt pensie si nu il mai luati in seama cu procesele lui.
Copiii nu vor avea vreo treaba cu acest proces. Puteti trimite intampinare , solicitati respingerea cererii ca nu mai e in termen pt o tagada de paternitate.
Va multumesc! Da, am cerut marirea pensiei si sa o trimita la timp, pt ca face asta dupa bunul sau plac..cand doreste sotia dansului... Acum realizeaza venituri mult mai mari, avand firma de constructii in alta tara...In acest proces, si-a declarat 3 martori : fratele, mama si inca o persoana care nu exista, si care din declaratiile lui, i-ar fi spus ca nu e tatal copiilor????!!!!!!! In plus invoca sentintele definitive si irevocabile care il obliga la plata pensiei alimentare. Intr-un cuvant, el nu doreste sa plateasca nimic pt copii, de 3 ani ne luptam in procese pt pensia asta nenorocita. In trecut, inainte sa divortam s-a comportat fff urat cu copiii ( bataie cu cureaua, lipit banda adeziva pe gura ca sa taca, etc) , iar copilul de 12 ani si acum le tine minte. In prezent cauta copiii odata la 2 luni la telefon si atunci discutiile se reduc la critici si injurii adresate mie. A ajuns un calvar si pt copii, acestia nu mai vor sa vb cu el.Au ajuns in situatia sa ascunda tel cand vad nr tatalui lor... Tot ce imi doresc acum este sa scap oadata de acest om!!! De 5 ani sunt tot in tribunal si procese. Nu mai am nervi si rabdare pt toate mizeriile lui !