avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori de 10 si 12 ani - tagaduire paternitate / ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori de 10 si 12 ani - tagaduire paternitate / decadere din drepturi un astfel de parinte

Buna ziua ! Sunt o mama divortata cu 2 copii , de 10 si 12 ani, care mi-au fost incredintati prin sentinta in 2010. De atunci sunt in procese cu fostul sot(pt casa= l-am despagubit, pt pensia copiilor=am castigat procesul in 2014). Sentinta pt pensie nu a respectat-o pana acum. Mai mult, acum a intentat proces pt paternitate, afirmand ca nu este tatal copiilor, dorind radierea lui din certificatul de nastrere al copiilor si exonerarea de la plata pensiei pt copii. Culmea, am ajuns sa-mi doresc acelasi lucru iar copii de asemenea, dupa modul cum i-a tratat si ii trateaza pe copii. Ce modalitate legala este pentru radierea lui din certificatul de nastrere al copiilor si exonerarea de la plata pensiei pt copii, pt ca nu doresc sa imi pun copiii in situatia de a fi partasi la un asemenea proces . Exista alta cale in afara de tribunal? De exemplu declaratie la un notar, etc.Tot ce imi doresc este sa scap de un asemenea om care nu poate fi numit ,,tata". Va multumesc din suflet!!!!
De ce nu incercati sa obtineti autoritatea parinteasca exercitata numai de dvs. Copiii sunt mari, vor fi ascultati de judecator. Este mai usor decat sa-l decadeti din drepturi si este cam acelasi lucru. Din pacate legea noastra copiata de la altii le da dreptul acestor "tati" sa faca viata copiilor un calvar, perfect legal.
Va multumesc tuturor !!! Conteaza enorm pt mine toate sfaturile !! Sunt ff dezorientata si , pt prima data ,am ajuns intr-o situatie ,, mizerabila" . Copiii sunt mari si pricep perfect tot ce se intampla. Ma roaga sa fac orice doar sa nu mai fie nevoiti sa-l vada, sa-l auda. Cel mare a avut o perioada ff urata, cu strigate in timpul somnului, etc., in urma ,,tratamentului" primit de la ,,tata". Din cate am inteles, legal, un asa ,,tata" are mai multe drepturi decat mama si copiii. Recurge la toate mizeriile doar sa nu plateasca pensia. Dupa 12 ani sa declari ca nu sunt copiii tai, doar pt a fi scutit de plata pensiei, mi se pare josnic, nedrept pt copii, mizerabil si chiar nu merita sa fie tata, pt nici unul din copiii mei !
Toate sfaturile primite ma ajuta sa iau o hotarare, pe ce cale sa o apuc !
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
Delia1978, utilizator
Stimată Delia, nu aveţi nici o cale de ieşire în afară de a vă apăra în procesele intentate de el.
Dacă el susţine că nu e tatăl copiilor şi dvs. sunteţi convinsă de contrariul, cereţi test ADN, pe care îl va plăti chiar dânsul dacă se adevereşte că e tatăl copiilor. În privinţa pensiei alimentare, dacă are venituri legale în ţară sau proprietăţi, încercaţi executarea silită a datoriei sale pentru copii; dacă nu are, lăsaţi-o moartă, nu realizaţi altceva decât timp pierdut şi stres suplimentar.
Nu puteţi să-l scoateţi din certificatul de naştere al copiilor şi nu puteţi obţine nici decăderea din drepturi, fiindcă nu şi-a bătut copiii la sânge şi nici nu i-a trimis la cerşit.
Fiţi mulţumită ă aveţi copiii încredinţaţi şi domnul nu a cerut autoritate părintească comună, atunci aţi putea fi şi mai mult hărţuită.
Soluţia pentru dvs. este să-l ignoraţi.

Câte procese aţi avut până acum? Dacă din 2010 până acum acesta este al treilea, poate vă încurajez că sunt mame care din 2011 până azi au avut un nr. de procese 1n care tinde spre 20 şi mai trăîesc, mai puţin stresate decât la primul. :yes:
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
Martonze, utilizator
Asa cum v-au sfatuit si ceilalti useri, nu aveti cum sa-l stergeti ca tata din certificatele copiilor decat daca testul ADN dovedeste ca nu-i tatal biologic.

Am mai citit mame care se plang de hatuirea lor si a copiilor de catre tata. Eu va dau un sfat destul de simplu: nu mai rezolvati problemele in dialog cu el, va veti macina nervii cumplit.

Rezolvati totul prin instante, avocati si executori judecatorestui si lui nu-i mai raspundeti la telefon, nici d-voastra nici copiii, ignorati-l pur si simplu, dupa putina vreme nici nu va mai suna.
Noi asa am facut, exact ca si in speta d-voastra, distinsul meu ex-sot a considerat sa sustina la 17 ani ca fetita nu-i a lui, cu tot circul de rigoare, postari pe grupuri publice, calomnii, mizerii ... am facut testul la IML, l-am executat pentru suma si gata.

Avem proces pe rol si pt marire pensie intretinere, executare pentru cea restanta, el a contestat-o, etc. In procese ne reprezinta avocatul iar noi ne vedem linistiti de viata, copiii nu-i mai raspund nici ei la telefon pt ca-i suna doar sa-si rezolve el problemele nu sa-i intrebe de sanatate. M-a reclamat chiar si la centrul copilului abuzat ca nu-i las sa vb cu el ... am fost si acolo, ne-au ascultat, si-au facut o parere si de atunci n-am mai auzit nimic, psihologul a zis ca ea nici macar nu-mi indica sa accept sedinte de consiliere de familie pentru ca la ce comportamente are tatal nu ar fi in interesul superior al fetei sa "repare" relatia dintre ei.
Va multumesc pentru raspunsuri!! Incerc sa va urmez sfatul, dar nu prea putem...,,dansul,, continua cu telefoane,mesaje adresate mie, care nu se pot reproduce..Nu ii pot obliga pe copii sa vb cu el... si nici nu ii mai raspund la telefon. Binenteles sunt eu de vina. Primul termen pt proces este in septembrie si binenteles pregateste altul...In opinia lui copiii sunt ,,maltratati,,..doi copii premianti, campioni la sah..doi copii de care sunt foarte mandra, care nu merita nimic din ceea ce se intampla si nici un asemenea ,,tata,,.. Va doresc numai bine !!!

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti 01061988cm 01061988cm Buna seara,spune-ti va rog care sunt etapele pt decaderea din drepturile parintesti pt un tata care nu este biologic si daca va trebui sa plateasca pensia de ... (vezi toată discuția)
Am un copil in urma unei relatii de concubinaj-il pot decade din drepturi alinachec alinachec Buna ziua.am un baietel de 3 ani si 1 luna in urma unei relatii de concubinaj cu un barbat.De 3 luni ne-am despartit in urma certurilor repetate. este alcoolic ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi si pensie alimentara Maadragan Maadragan Buna ziua, Am un fiu de 8 anisori. Nu sunt si nici nu am fost casatorita legitim cu tatal acestuia, insa este trecut pe numele lui. As dori daca se poate sa ... (vezi toată discuția)