avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori de 10 si 12 ani - tagaduire paternitate / ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori de 10 si 12 ani - tagaduire paternitate / decadere din drepturi un astfel de parinte

Buna ziua ! Sunt o mama divortata cu 2 copii , de 10 si 12 ani, care mi-au fost incredintati prin sentinta in 2010. De atunci sunt in procese cu fostul sot(pt casa= l-am despagubit, pt pensia copiilor=am castigat procesul in 2014). Sentinta pt pensie nu a respectat-o pana acum. Mai mult, acum a intentat proces pt paternitate, afirmand ca nu este tatal copiilor, dorind radierea lui din certificatul de nastrere al copiilor si exonerarea de la plata pensiei pt copii. Culmea, am ajuns sa-mi doresc acelasi lucru iar copii de asemenea, dupa modul cum i-a tratat si ii trateaza pe copii. Ce modalitate legala este pentru radierea lui din certificatul de nastrere al copiilor si exonerarea de la plata pensiei pt copii, pt ca nu doresc sa imi pun copiii in situatia de a fi partasi la un asemenea proces . Exista alta cale in afara de tribunal? De exemplu declaratie la un notar, etc.Tot ce imi doresc este sa scap de un asemenea om care nu poate fi numit ,,tata". Va multumesc din suflet!!!!
Asa cum va scriam si mai sus, ignorarea este cea mai buna arma, la un moment dat se va plictisi sa trimita mesaje fara raspuns dar trebuie sa va abtineti sa-i raspundeti, el va provoaca si orice mic raspuns din partea d-voastra va perpetua situatia. La inceput va trimite multe, se va agita dar se va opri la un moment dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti 01061988cm 01061988cm Buna seara,spune-ti va rog care sunt etapele pt decaderea din drepturile parintesti pt un tata care nu este biologic si daca va trebui sa plateasca pensia de ... (vezi toată discuția)
Am un copil in urma unei relatii de concubinaj-il pot decade din drepturi alinachec alinachec Buna ziua.am un baietel de 3 ani si 1 luna in urma unei relatii de concubinaj cu un barbat.De 3 luni ne-am despartit in urma certurilor repetate. este alcoolic ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi si pensie alimentara Maadragan Maadragan Buna ziua, Am un fiu de 8 anisori. Nu sunt si nici nu am fost casatorita legitim cu tatal acestuia, insa este trecut pe numele lui. As dori daca se poate sa ... (vezi toată discuția)